Bøger / faglitteratur / erindringer

Mine humørsvingninger og jeg - et liv med bipolar lidelse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Martin Hansen beskriver sit liv i perioden 1994-2013. Om manier, misbrug, tvangsindlæggelser, abstinenser og om det psykiatriske system, og om hvordan det stadig er tabubelagt at have en psykisk lidelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 25. nov. 2014

Bog om at have en bipolar lidelse. For sundhedsfagligt personale i psykiatrien og til andre, der som forfatteren har det psykisk svært.

Forfatteren skriver om sit liv i perioden fra 1994-2013. Han fortæller om sine manier, misbrug, tvangsindlæggelser, abstinenser og hele det psykiatriske system. Om hvordan han går fra at være bankansat til at blive ejendomsmægler med egen portefølje. Om sin kæreste og hendes udtryk for, at det er svært at håndtere hans humørsvingninger. I 2013 får han det meget bedre, og han fortæller om de små sejre og succeser, der også er i livet. Indimellem kapitlerne skriver han digte om sit liv. På de sidste sider beskriver han med en klinisk vinkel, hvad en affektiv bipolar lidelse er, samt en beskrivelse af de forskellige medicinpræparater som man bruger til behandling. Ikke mindst henviser han til en app, som kan hjælpe den sindslidende med at holde lidt styr på hverdagen.

Særdeles godt og fængende skrevet. Man får et utrolig fint billede af, hvad det vil sige at have en bipolar lidelse. Ikke mindst får man også det indtryk, at det er langt værre at få en psykiatrisk diagnose end en brækket arm. Det er nemmere at have ondt i ryggen end i sjælen. Bogen er bedre skrevet, mere intens og nærværende end mange andre bøger om samme emne.

Tabu - er også en bivirkning er 12 livsfortællinger om at være psykisk syg.