C.S. Lewis (1898-1963) fremlægger sine filosofiske overvejelser over muligheden og sandsynligheden for mirakler med kritiske ræsonnementer omkring naturalismens grundlag og validitet. Til studier og læsere af religionsfilosofi.
For Lewis er der ingen tvivl. Det overnaturlige eksisterer hinsides naturen, som Gud har skabt, han siger: "Et mirakel er en tildragelse, hvor noget overnaturligt bryder ind i den naturlige verden". Han argumenterer for, at denne indgriben ikke er i modstrid med naturens love, diskuterer kriterier til bedømmelse af mirakuløse hændelser og fortæller, hvorfor de centrale mirakler i den kristne tro, som fx inkarnationen, forekommer ham rimelige. C.S. Lewis var troende og forsker i middelalderlitteratur. Bogen blev udgivet i 1947, revideret i 1960 og nu for første gang udgivet på dansk.
Lewis vil med bogen bane vejen for læserens accept af og forståelse for bibelens mirakler. Den regnes for hans apologetiske mesterværk med sit forsvar for det overnaturlige. Den er stadig aktuel, dog ikke letlæst, og henvender sig derfor først og fremmest til den trænede læser af religionsfilosofiske værker.
Der findes nogle bøger med beretninger om mirakler, fx En bog om miraklerDet nye menneskeReligionsfilosofi. C.S. Lewis akademiske bog kan i øvrigt læses på linje med andre religionsfilosofiske bøger, fx Niels Grønkjær: Det nye menneske og ReligionsfilosofiDer findes nogle bøger med beretninger om mirakler, fx En bog om mirakler. C.S. Lewis akademiske bog kan i øvrigt læses på linje med andre religionsfilosofiske bøger, fx Niels Grønkjær: og ReligionsfilosofiDer findes nogle bøger med beretninger om mirakler, fx En bog om mirakler. C.S. Lewis akademiske bog kan i øvrigt læses på linje med andre religionsfilosofiske bøger, fx Niels Grønkjær: Det nye menneske og .