Denne er letlæst, og af samme høje kvalitet som de øvrige super-korte bøger i den populærvidenskabelige serie Tænkepauser. For alle, der i kort og overskuelig form søger indblik i store naturvidenskabelige emner. Skrevet af fagfolk.
Ole Høiris er docent i antropologi på Aarhus Universitet og redaktør af Aarhus Universitetsforlags serie af verdensbøger. Han har publiceret en lang række artikler og bøger om antropologi, idehistorie og filosofi. Menneskets oprindelse er emnet for denne 19. udgivelse i serien Tænkepauser. og her drejer det sig om kampen mellem kirkens (kristendommens) og naturvidenskabens to vidt forskellige fortællinger om starten på menneskeheden, dens udvikling og forgrening. En kamp, som naturvidenskaben, som OH så underholdende "docerer", og via analyser af arkæologiske fund viser, at kirken har tabt.
Forslag til mere læsning: Peter K.A. Jensen: Menneskets oprindelse og udvikling, 3. udg. 2005, og hans populærvidenskabelige Da mennesket blev menneske, 3. udg. 2012.
Kort, klar og underholdende information om menneskets oprindelse, til endnu en god og eftertænksom tænkepause om et spørgsmål, som har skilt vandene i flere hundrede år. Hvis overhovedet kritik er i tanke, så kunne det være, at det var rart med referencer til dem, der får lyst til at læse/lære mere i denne spændende serie.