Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mit grønne apotek : naturens lægeurter


Beskrivelse


Beskrivelse af 40 lægeplanter, der kan lindre eller forebygge småskavanker i hverdagen. De kan dyrkes indendørs, i haven eller indsamles i naturen. Med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 26. mar. 2013

For nybegynderen, der her får en koncentreret og kortfattet introduktion til 40 lægeurter.

Denne lækre lille bog indgår i forlaget Koustrups serie af små bøger, der også tæller emner som bier, roser, æbler, spiselige blomster osv., her med dejlige akvareller af Kirsten Tind. En lægeurt er en plante, der kan lindre eller forebygge småskavanker i hverdagen. Forfatteren har medtaget 40 urter, der kan dyrkes indendørs, i haven eller indsamles i naturen. Hver plante beskrives på en side, ledsaget af en helsides akvarel. Mange af beskrivelserne er ledsaget af en opskrift med pågældende plante, ofte som en te eller snaps. Anemette Olesen er en stor kapacitet på området, hun har skrevet adskillige andre bøger om urter, anlagt flere lægeurtehaver og holder foredrag om emnet. Hun øser af sin viden, både den historiske, og hvordan man kan anvende urterne i dag.

I 2012 udkom Lægeurter i krukker af Anne McIntyre, den er mere omfattende mht. dyrkning og har en lang række anvisninger på sammenplantninger i krukker. Anemette Olesens bog er en lille og overskuelig appetitvækker som de øvrige i serien.

En smuk lille håndbog i Koustrups fine serie. Skal man i dybden med dyrkning, og hvordan man laver udtræk osv., skal man til fx Anne McIntyres bog.