Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit lykkelige land


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Grevinde Alexandra (f. 1964) fortæller om sit liv, samtidig med hun rejser rundt i Danmark og besøger danskere, der giver deres svar på, hvordan dansk historie, kultur og levevis er med til at gøre Danmark så lykkelig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 2. okt. 2018

Grevinde Alexandra er på Tour de Danmark med en journalist for at undersøge hvad der gør Danmark til et af verdens lykkeligste folk. Undervejs fortæller hun om sit liv. Til interesserede i dansk kultur og kongehuset.

Vi begynder med Alexandras indtræden i det danske samfund, og turen rundt i Danmark går til mange interessante steder, hvor samtaler med eksperter bidrager med faglig viden. Grevinden reflekterer over begreber som arbejdsglæde og tillid, der er basale for et folks oplevelse af tilfredshed. En lykkeforsker er med til at runde bogen af. Familierelationerne, kongehuset og Alexandras personlige udvikling er gennemgående i bogen, som er illustreret med farvefotos.

Dejlig, velskrevet bog, som man bliver klog, glad og stolt af at læse. Bogen er til lystlæsning, men også velegnet i undervisning, debat- og studiekredse. Kongehuset indgår naturligvis, respektfuldt og kærligt omtalt, og Alexandra fremstår som en stærk og yderst sympatisk ex-repræsentant. Flot fremstilling af dansk særpræg, illustreret ved forskellige kulturelle highlights - med grevindens personlige vinkling i begavede refleksioner og skønne fotos.

Næsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødderDanmark - en rejse i den danske erindringMit år som danskerDer er et lykkeligt land. En anden er Danmark - en rejse i den danske erindring. Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i Mit år som dansker og Der er et lykkeligt landNæsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødder. En anden er . Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i Mit år som dansker og Der er et lykkeligt landNæsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødder. En anden er Danmark - en rejse i den danske erindring. Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i og Der er et lykkeligt landNæsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødder. En anden er Danmark - en rejse i den danske erindring. Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i Mit år som dansker og .


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2018

af

af

Lone Kühlmann

d. 6. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2018

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 4. nov. 2018


Weekendavisen

d. 5. okt. 2018

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 5. okt. 2018