Bøger / skønlitteratur / roman

Mørk treenighed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi om et mord, som John Shelley blev dømt for for 20 år siden, og en serie modbydelige mord nu, hvor han er prøveløsladt, og som kriminalbetjent Michael Ormewood og specialagent Will Trent arbejder på at finde sammenhæng i.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Krimilæsere med smag for amerikanske film og bøger om opklaringen af grove forbrydelser vil være underholdt, og bogens omslag lover læsning i den retning.

Forfatterens anden bog på dansk. I 3 dele fortælles om 3 hovedpersoners fælles forhold til samme sager: kriminalbetjent Ormewood, specialagent Trent og den morddømte netop løsladte Shelley. 1. del er en ny sag om mord på en pige, 2. del er baggrunden for Shelleys dom 20 år tidligere, og sidste halvdel af bogen er om opklaringen af det nye og andre bestialske mord efter Shelleys prøveløsladelse. Sammen med flere centrale personer oprulles det sindrige plot elementært spændende, men samtidig med at mordene beskrives i alle detaljer, lægges der så mange spor ud, at sagens rette sammenhæng står klart senest 2/3 henne i bogen. Resten er nysgerrighed over, hvordan sagen ender for de implicerede, men uden overraskelser.

Forfatteren roses på omslaget for sine bøger med citater fra USA-aviser og sammenlignes med Harris og Cornwell, men er for effektfuld i sammenligning hermed og mangler både deres psykologiske beskrivelser af forbryderne og evne til at opbygge spænding og overraske.

Plottet er godt og spændende, men omslagets "page-turner" effekt opnås ikke helt. Dertil ligner bogen for meget en tv-krimi, man bliver hængende til for at se, om alle brikkerne falder, som man havde forestillet sig. Lidt som hendes Mord for øje, 2003, som den ikke er i serie med. Trods dette en elementært spændende krimi af den barske slags.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2007

af

af

Arne Larsen

d. 12. nov. 2007

Dyster og mørk seriemorder thriller med lige dele spænding, gys, opklaringsarbejde og overraskende effekter. En prostitueret myrdes og voldtages på grusomste vis i Atlanta, og da hendes tunge er bidt ...


Politiken

d. 12. nov. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. nov. 2007