Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkeræd : skrækroman


Beskrivelse


David tager fra storbyen til Nordsverige og slår sig ned i en hytte for at komme sin angst for mørket til livs. Men hans sind hører stemmer i natten, og langsomt suges han ind i en verden af mørke og rædsel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 6. nov. 2008

Den svenske forfatter og computerspilsdesigner Andreas Roman har skrevet en skrækroman, der spiller på angsten for det ukendte, der måske/måske ikke lurer i mørket. Også god til unge læsere af fx. R.L. Stine og Dennis Jürgensen.

David er i starten af 30'erne og rigtig, rigtig bange for mørke. Hunderæd faktisk. For at bekæmpe sin angst indlogerer han sig i en hytte i den nordlige del af Sverige. Her møder han pige Nina, men selv hendes charmerende selskab kan ikke trække ham væk fra angsten og skrækken og de dæmoner, der lurer i skyggerne. Forfatterens erfaring som computerspilsdesigner fornægter sig ikke. Uhyggen er bygget fint op uden at blive alt for uhyggelig. Forklaringen på de mulige dæmoner i Davids sind kommer til allersidst. Sproget er letlæseligt. Forsidens sort/blå baggrund accentuerer den gule titel og forfatternavnet fint.

Dette er forfatterens første bog på dansk. Han har 7 romaner bag sig. Denne er solgt til filmatisering.

Skrækroman om at være mørkeræd og bange for det, der lurer i skyggerne. David tager fra storbyen til Nordsverige og slår sig ned i en hytte for at komme sin angst for mørket til livs. Men hans sind hører stemmer i natten og langsomt suges han ind i en verden af mørke og rædsel. Til gyserlæsere. Nem at læse. Dette er Romans første roman på dansk. Mørkeræd er den første, selvstændige del af en en skræk-trilogi.


litteratursiden.dk

d. 24. nov. 2008

af

af

Susan von Magius

d. 24. nov. 2008

Er du mørkeræd? Ellers kan du nok hurtigt blive det – nye fobier kan begynde her! Da jeg var barn var jeg meget mørkeræd (det er jeg stadigvæk lidt, men det er en hemmelighed.) Så da jeg så, at der s...