Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkets ansigt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Som reaktion på at blive holdt udenfor af tilkaldte kriminalbetjente, starter den ellers fredelige landsby Shipcotts landbetjent, Jonas Holly, sin egen efterforskning af flere mord på ældre borgere i byen, og han kommer til at spille en aktiv rolle.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 14. feb. 2014

Er læselysten til krimigåder fra små engelske landsbyer, hvor den lokale landbetjent klarer sagerne, er denne bog både oplagt læsning og et chok, fordi den udvider genren til noget mere spændende og grumt end den hyggelige stemning, genren ellers danner.

Jonas Holly har sat sin politikarriere på standby og er blevet landbetjent i sin barndomsby. Det har han gjort for samtidig at kunne passe sin skleroseramte kone, Lucy. Selv om det er vintermørkt og koldt, er stemningen i byen god. Alle kender alle, og der er ingen fremmede til at forstyrre freden. Da en ældre, lammet kvinde myrdes, tilkaldes krimiefterforskere, og de sætter Holly ud på et sidespor. Endnu en ældre borger myrdes, men da 3 beboere på plejehjemmet også dræbes tegner der sig et motiv. De dræbte er alle belastninger for deres familier, men hvem af byens beboere er morderen? Trods mindre tekstfejl bevares intensiteten og spændingen helt til sidste side med flere sidehandlinger bl.a. om aktiv dødshjælp og ikke mindst en meget overraskende og for krimier ret usædvanlig slutning!.

Uden at der er tale om en serie, er hovedpersonen i Bauers krimi Dyster viden også biperson i denne nye bog, og Jonas Holly er desuden med i den næste bog, men hvordan sammenhængen er, må afvente udgivelsen af den. Hit med den! Minette Walters og Andrew Taylor kan være sammenlignelige.

Velskrevet og intens krimi der afslører helt andre sider end vanligt fra en lille engelsk landsby og for en gangs skyld med en meget overraskende slutning!.


litteratursiden.dk

d. 27. feb. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 27. feb. 2014

Forfatteren er udråbt som engelsk krimis nye store håb, og det forstår man så sandelig. Neglebidende, uhyggelig, dyster og knagende god underholdning. I den lille engelske landsby Chipcott beliggende ...


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2014

af

af

Helle Post

d. 7. apr. 2014

Hvornår bliver et menneske til en byrde? Og er det okay at skille sig af med en byrde? Langt væk fra London ligger en klynge mindre byer, der har samme landbetjent. Normalt er der meget stille, og l...


litteratursiden.dk

d. 9. mar. 2014

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 9. mar. 2014

"Snyd ikke dig selv for en velskrevet krimi med en uigennemskuelig slutning, som både tilfredsstiller, skuffer og overrasker" skriver brugerambassadør Rikke Andrup Jensen i sin anmeldelse. Sjældent ha...


Jyllands-posten

d. 4. mar. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. mar. 2014


Weekendavisen

d. 4. apr. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 4. apr. 2014