Bøger / skønlitteratur / roman

Morderen i kolonihaven


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Vinteren står for døren og Madsen kæmper med at få dagligdagen til at hænge sammen i det lille kolonihavehus han bor i, indtil advokaten Hammergren tilbyder ham hvad der lyder som en simpel og kedelig overvågningsopgave af borgmesteren i byen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Frederik Nielsen

d. 8. maj 2018

Dansk krimi fra Vestjylland og den 3. i serien om krigsveteranen Madsen, der arbejder som natportier og bor i sin kolonihave. For læsere af de roligere og ikke så blodige krimier.

Madsen er økonomisk presset, vinteren er på vej og det er svært at holde varmen i kolonihaven. Nedskæringer og effektivisering på hans arbejde gør det næsten umuligt at få det hele til at hænge sammen. Advokaten Hammergren tilbyder ham et overvågningsjob, da der er opstået mistanke om snyd med budrunderne til byggerierne i lokalsamfundet men det er svært og langsommeligt at finde beviser. Samtidig hærger en organiseret cykeltyvebande området og vennen BB, som er politimand, forsøger at opklare sagen. Forfatteren har udover krimier også skrevet historiske romaner som fx GnallingstenenLegionæren. 1 : 6. centurie og serien Legionæren. 1Madsen er økonomisk presset, vinteren er på vej og det er svært at holde varmen i kolonihaven. Nedskæringer og effektivisering på hans arbejde gør det næsten umuligt at få det hele til at hænge sammen. Advokaten Hammergren tilbyder ham et overvågningsjob, da der er opstået mistanke om snyd med budrunderne til byggerierne i lokalsamfundet men det er svært og langsommeligt at finde beviser. Samtidig hærger en organiseret cykeltyvebande området og vennen BB, som er politimand, forsøger at opklare sagen. Forfatteren har udover krimier også skrevet historiske romaner som fx Gnallingstenen og serien Legionæren. 1.

Jævn krimi i et roligt tempo med mere fokus på Madsens venner, bekendte og den lille by end action og spænding som mest kommer hen mod slutningen. Forfatteren formår ikke at udnytte den lokale forankring til fulde og bogen kunne foregå i små landsbysamfund i hele Danmark. Temmelig lille typografi.

Stilen er inspireret af Raymond Chandler og er i samme stil som de to første i serien Manden i kolonihavenRockerne i kolonihavenDen femte spiller og Rockerne i kolonihaven. I stil og tempo kan den sammenlignes med fx Den femte spillerStilen er inspireret af Raymond Chandler og er i samme stil som de to første i serien Manden i kolonihaven og . I stil og tempo kan den sammenlignes med fx Den femte spillerStilen er inspireret af Raymond Chandler og er i samme stil som de to første i serien Manden i kolonihaven og Rockerne i kolonihaven. I stil og tempo kan den sammenlignes med fx .