Bøger / skønlitteratur / roman

Mrs. Hudson og åndernes forbandelse


Beskrivelse


Kriminalroman. Sherlock Holmes er ikke hjemme, da en mystisk mand opsøger Baker Street 221 B. Husholdersken Mrs. Hudson og stuepigen Flottie må tage affære - og når hurtigt til sagens kerne om en mystisk forbandelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2003

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. sep. 2003

Her har jeg altid gået og troet, at Sherlock Holmes var en genial detektiv, som sammen med sin trofaste Dr. Watson opklarede den ene forbrydelse efter den anden, men nej. Her viser det sig, at der står et par kvinder bag, nemlig husholdersken Mrs. Hudson, som kun spiller en meget lille rolle i Conan Doyles romaner og Flottie, en ung stuepige. Den engelske forfatter har med denne bog påbegyndt en hel serie om livet i Baker Street 221 B set fra køkkenregionerne. Lige som i Conan Doyles romaner ligger tågen tæt over London, det er svært at finde rundt, når mørket har sænket sig, og der er mange mistænkelige personager, der lister rundt. Mrs. Hudson og Flottie er lige blevet ansat hos Holmes og Watson, da det banker på døren, og en sortklædt skikkelse afleverer en konvolut med rød skrift og en smal dolk. Mr. Moran er brevskriveren og han er rædselsslagen fordi han er blevet forbandet, og der er sket en lang række mystiske dødsfald. Holmes og Watson går i gang med analyser og undersøgelser, men det er kun takket være den vakse Mrs. Hudson, at de når frem til sagens kerne. Jeg synes forfatteren rammer tæt på Conan Doyles stil med meget stemningsfulde beskrivelser, så hvis man kan lide at læse krimier af den gammeldags type, bliver man ikke skuffet her.


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2004

af

af

Beth Høst

d. 29. mar. 2004

Lån bogen på Hvordan startede det egentlig? Hvor kom Mrs. Hudson fra? Læs denne charmerende beretning fra starten på Sherlock Holmes' og Mrs. Hudsons 'fælles karriere'. Det er gjort før, bl.a. ...