Bøger / undervisnings-materiale

Mysteriet om Nessie : søslangen i Loch Ness


Beskrivelse


Om myter og mysterier i almindelighed, et berømt søuhyre, søens hemmeligheder, Nessies udseende samt gisninger om Loch Ness uhyret.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Nessie er blevet kælenavn for søuhyret i Loch Ness. Her fortælles om, hvordan mange siden 1933 har forsøgt at opklare mysteriet, og hvilke bud der er på en naturlig forklaring. Bogen gengiverogså en del fotos, som kan aflæses, alt efter om man tror på Nessie eller ikke gør det. Gamle sagn fra den skotske sø og en del øjenvidne-beretninger om mærkelige oplevelser her, behandles afforfatteren med samme seriøsitet som søens geologiske historie, der i tegninger fortæller, at den engang var en del af havet. Ligger forklaringen her? Er Nessie en overlevende af arten svaneøgle,som eksisterede for millioner af år siden? Bogen giver ingen snar, men den giver en times god underholdning, og hvem vil ikke gerne lade sig lokke af denne genre. Der fortælles også kort omsøuhyrer andre steder i verden. Teksten kar en stor, tydelig sats, og bogen kan læses fra 4.-5. klasse. Bogen skal nok blive efterspurgt i udlånet ligesom de øvrige i serien, og det er rart i såfald at kunne vise bogen her somen god blanding af fortælling og dokumentarisme.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Eva Lodal

d. 18. dec. 2018

Søslangen - eller hvad det nu er - i Loch Ness er altid godt stof, og her foreligger en kortfattet historie om Nessie, uddrag af den utrolige mængde stof om fænomenet. Forf. gengiver kortgamle beretninger om uhyret i søen, og han gør også et par små afstikkere til »kendte« uhyrer i andre dele af verden; men hovedvægten ligger naturligvis på de sidste 50 år, hvor Nessie har væretgenstand for vidtløftige spekulationer og mislykkede eftersøgninger - plus en gedigen tilstrømning af turister. Desuden fortælles lidt om denne skotske bjergsø's specielle geografi, alt udmærketillustreret. Bogen lægger sig med hensyn til niveau og indhold - båse tekst og billeder - ret tæt op ad Berke: Loch Ness uhyret, 1977 (som også er nævnt i Iitt.listen), men har naturligvis nyerestof med og ser mere indbydende ud. Den sigter mod at være letlæst med en god typografi og lay-out; sproget er ret enkelt og ikke specielt medrivende, mens en del kapiteloverskrifter antyder meredrama og mystik. Forf. erlærer, og den pædagogiske hånd ses bl.a. i en - synes jeg - ret overflødig indledning; men i øvrigt er det en anvendelig fagbog, som overlader konklusionerne til læseren.- For interesserede fra 10-11 år.


Tidens skole

1988, nr 14

af

af

Claus Hemmert Lund

1988, nr 14


UFO-vision

1989

af

af

Per Borgaard

1989