Bøger / faglitteratur

Når maden tager magten : en bog om spiseforstyrrelser


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en lang række interviews med piger og deres familier, fortælles der om de problematikker og psykologiske mekanismer, der er på spil, når et barn og dets familie bliver ramt af en spiseforstyrrelse. Ser på emnet i forhold til familien, behandlersystemet og den rolle, som de sociale medier spiller.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 9. maj 2019

Mange unge - primært piger - lider af en eller anden form for spiseforstyrrelse. Denne bog henvender sig til dem og deres pårørende.

Med udgangspunkt i en lang række interviews med piger og deres familier, fortælles der åbent og ærligt om de problematikker og psykologiske mekanismer, der er på spil, når et barn og dets familie bliver ramt af en spiseforstyrrelse - nogen gange med døden som konsekvens. Bogen kommer vidt omkring emnet i forhold til familien, behandlersystemet og den rolle, som de sociale medier, spiller. Forfatter Bille Sterll er journalist og underviser.

Velskrevet og gennemarbejdet bog om en problematik, der desværre rammer mange familier. Der vil være meget hjælp og støtte at hente i denne bog for familier, der selv står med lignende problemer.

Personlige beretninger om anoreksi finder man fx i: AnorekSigneMin bedste ven og værste fjendeNår mad er din fjendeSpiseforstyrrelse, psykoterapi og familieinddragelseSkal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser? og Min bedste ven og værste fjende samt Maria Hirses selvbiograf fra 2010: Når mad er din fjende. Om spiseforstyrrelser og behandlingsmuligheder for patient og familie findes fx: Spiseforstyrrelse, psykoterapi og familieinddragelse og Skal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser?Personlige beretninger om anoreksi finder man fx i: AnorekSigne og samt Maria Hirses selvbiograf fra 2010: Når mad er din fjende. Om spiseforstyrrelser og behandlingsmuligheder for patient og familie findes fx: Spiseforstyrrelse, psykoterapi og familieinddragelse og Skal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser?Personlige beretninger om anoreksi finder man fx i: AnorekSigne og Min bedste ven og værste fjende samt Maria Hirses selvbiograf fra 2010: . Om spiseforstyrrelser og behandlingsmuligheder for patient og familie findes fx: Spiseforstyrrelse, psykoterapi og familieinddragelse og Skal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser?Personlige beretninger om anoreksi finder man fx i: AnorekSigne og Min bedste ven og værste fjende samt Maria Hirses selvbiograf fra 2010: Når mad er din fjende. Om spiseforstyrrelser og behandlingsmuligheder for patient og familie findes fx: og Skal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser?Personlige beretninger om anoreksi finder man fx i: AnorekSigne og Min bedste ven og værste fjende samt Maria Hirses selvbiograf fra 2010: Når mad er din fjende. Om spiseforstyrrelser og behandlingsmuligheder for patient og familie findes fx: Spiseforstyrrelse, psykoterapi og familieinddragelse og .