Bøger / skønlitteratur / roman

Natmanden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Det makabre mord på en ung indvandrerpige er starten på den mest barske sag i William Wistings karriere, mens hele Norge følger tæt med gennem nyhederne, der har datteren Line Wisting i fronten som journalist for Norges største avis.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2018

af

af

Jens Rasmussen

d. 7. feb. 2018

Første del af krimiserien med Drabschef William Wisting fra Larvik Politi. For en bred gruppe læsere af skandinaviske krimier.

En tåget morgen findes hovedet af en ung pige fundet spiddet på en pæl på strøget i Larvik. Drabschef William Wisting bliver sat på sagen, samtidig med hans journalistdatter Line dækker den for avisen Verdens Gang. Pigen viser sig af være fra Afghanistan, og da hun kædes sammen med en efterladt kuffert med heroin peger sporet mod international narkohandel og en bagmand kaldet Natmanden. Udkom første gang på dansk i 2011 hos forlaget Punktum .

Det virker som om forfatteren på forhånd har rettet sig mod både læsere af klassiske politikrimier og journalistkrimien som vi kender fra Liza Marklund. Som læser når man i første bind ikke helt under huden på hverken William Wisting eller datteren Line. Handlingen opleves meget realistisk og vedkommende, men mangler lige de plot-twist som hæver en krimi over gennemsnittet.

William Wisting virker som en norsk udgave af Henning Mankells Wallander som vi møder i Mordere uden ansigtHedebølge, mens Line Wistings rolle minder om Liza Marklunds serie om Annika Bengtzon fx HedebølgeWilliam Wisting virker som en norsk udgave af Henning Mankells Wallander som vi møder i Mordere uden ansigt, mens Line Wistings rolle minder om Liza Marklunds serie om Annika Bengtzon fx .


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2011

af

af

Frederik Nielsen

d. 16. sep. 2011

Krimi hvor læseren følger både politiets og journalisternes arbejdsmetoder i opklaringen. Bogen henvender sig bredt men især til dem med hang til lidt barske realistiske krimier.

Forfatteren har arbejdet som politimand i Larvik siden 1995, og har derfor et personligt kendskab til både miljøet og metoderne han skriver om, og det mærkes tydeligt i bogen. William Wisting er en retfærdig og dygtig politimand, et behageligt menneske uden for høje tanker om sig selv og enkemand med datteren Line som er journalist for Norges største avis og en søn i Afghanistan. En november morgen da tågen trækker sig tilbage afsløres et kvindehoved på en stage midt på Larvik torv. Det er starten på en af de mest barske sager Wisting har arbejdet på og den vil føre ham helt til Afghanistan i opklaringen af to mord med relationer til narko og våbenhandel, alt imens Line også er på sagen. Med en noget forjaget afslutning.

Bogen placerer sig fint mellem de mange populære nordiske krimier med fokus på politiets opklaringsarbejde og journalisternes hektiske jagt på nyhederne. Hovedpersonerne William og Line er begge opslugt af deres arbejde og deres hverdag er en stor del af historien.

Natmanden er femte bog i serien om William Wisting, men indtil videre den første oversat til dansk med bog seks planlagt til udgivelse næste år. Krimien kan dog sagtens læses selvstændigt på trods af referencer til de tidligere historier og hændelser. Den er velskrevet og seriøs med en spændende sag. Den noget forjagede afslutning er ærgerlig.


Jyllands-posten

d. 19. okt. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2011

af

af

Mie Petersen

d. 5. nov. 2011