Bøger / faglitteratur / kogebøger

Naturalmanak


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Felthåndbog der guider gennem den danske natur så man kan komme hjem med alt fra blåmuslinger og brombær til strandkvan, brændenælder og violer. Med madopskrifter og serveringsforslag til, hvordan man bruger det, man har fundet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 25. apr. 2014

Fin og anvendelig felthåndbog til det spisekammer, som den danske natur er, hvis man bare har blik for det. Naturalmanak henvender sig til de køkkenskrivere, der har lyst til og mulighed for selv at samle ingredienser til madlavningen, hvad enten de interesser sig for naturens rigdom i almindelighed eller for det nye nordiske køkken i særdeleshed.

Med udgangspunkt i årets gang har den entreprenante og idérige Claus Meyer lavet en almanak over urter, blomster, planter, svampe, bær, frugter, nødder fra den danske natur. For hver plante etc. er der et dobbeltopslag med en fin botanisk tegning, beskrivelse af planten, levested og generel anvendelse. Der er enkelte opskrifter fra Meyers store Almanak, 2010, her i den meget mindre Naturalmanak. Afslutningsvis en kortfattet beskrivelse af naturområder som fx strandbred og heder, og hvilke plantetyper man kan forvente at finde der. Register.

Bogen supplerer fint de bøger, vi i forvejen har om emnet. Nævnes kan fx Spis vilde planter, 2013, Ukrudt : kogebog med nordiske urter, 2012, Anette Ekmann: Naturens spisekammer, 2010, Jonathan Hiltons Det vilde køkken, 2007, og Anemette Olesens have- og naturkogebøger.

Fin og anvendelig håndbog om spiselige planter, urter, frugter etc. fra den danske natur. Bibliotekerne har andre bøger om emnet, men Claus Meyers navn vil sikre efterspørgsel efter den udmærkede og inspirerende Naturalmanak på alle biblioteker.


Jyllands-posten

d. 6. juli 2014

af

af

Edith Rasmussen

d. 6. juli 2014