Bøger / faglitteratur / kogebøger

Naturmad i Nationalpark Thy


Beskrivelse


Mere end 50 opskrifter på middagsretter, brød, salater mm. med vilde vækster fra Nationalpark Thy. Hver ingrediens er beskrevet med fakta og kulturhistorie. Med kort over bålpladser i nationalparken, hvor retterne i feltkogebogen kan tilberedes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 20. mar. 2015

Lækre og rustikke opskrifter til friluftsmennesker med råvarer fra Nationalpark Thy.

Nationalpark Thy i Nordvestjylland er hjem for mange spiselige urter, bær, og svampe samt både vilde dyr og husdyr. "Naturmad i Nationalpark Thy" præsenterer disse råvarer, der beskrives med fakta, kulturhistorie og forslag til tilberedning. Mange af retterne kan laves på nationalparkens bålsteder, som er markeret på et kort i bogens indledning. Bogen er i A5-format, har spiralryg og er trykt på tykt papir.

Bogen giver et godt overblik over de mange lækre råvarer, kendte som oversete. Opskrifterne er ukomplicerede og kan laves over bål af erfarne friluftsmennesker. Bogen er robust og kan tåle en tur i felten. Den er illustreret med autentiske fotografier, der fint sælger ideen om skovtur og mad over bål, selv om enkelte er lidt uskarpe.

Der findes efterhånden en del litteratur om at sætte tænderne i den vilde danske natur, blandt andet Naturens køkkenSpis vilde planterNaturen i Nationalpark ThyNationalpark Thy, der fokuserer på de lidt mere avancerede opskrifter og Spis vilde planter, der giver en god og overskuelig introduktion til spiseligt grønt fra hele landet. Om området findes Naturen i Nationalpark Thy, et faktuelt hæfte om naturen i nationalparken. Nationalpark Thy er en coffee table-bog med flotte fotografier fra områdetDer findes efterhånden en del litteratur om at sætte tænderne i den vilde danske natur, blandt andet Naturens køkken, der fokuserer på de lidt mere avancerede opskrifter og , der giver en god og overskuelig introduktion til spiseligt grønt fra hele landet. Om området findes Naturen i Nationalpark Thy, et faktuelt hæfte om naturen i nationalparken. Nationalpark Thy er en coffee table-bog med flotte fotografier fra områdetDer findes efterhånden en del litteratur om at sætte tænderne i den vilde danske natur, blandt andet Naturens køkken, der fokuserer på de lidt mere avancerede opskrifter og Spis vilde planter, der giver en god og overskuelig introduktion til spiseligt grønt fra hele landet. Om området findes , et faktuelt hæfte om naturen i nationalparken. Nationalpark Thy er en coffee table-bog med flotte fotografier fra områdetDer findes efterhånden en del litteratur om at sætte tænderne i den vilde danske natur, blandt andet Naturens køkken, der fokuserer på de lidt mere avancerede opskrifter og Spis vilde planter, der giver en god og overskuelig introduktion til spiseligt grønt fra hele landet. Om området findes Naturen i , et faktuelt hæfte om naturen i nationalparken. er en coffee table-bog med flotte fotografier fra området.