Den grønlandske dreng Daniel bliver sendt til Danmark for at lære dansk. Men tiden i Danmark gør ikke noget godt for ham, og da han endelig vender hjem til Grønland, er intet som før. Til alle der har interesse i Grønland og i grønlandske skæbner.
Daniels liv tager en brat drejning, da han som dreng sendes til Danmark for derved at gives bedre uddannelsesmuligheder. Men det, der skulle have været en fordel for drengen, ender med at blive hans skæbne. Skoletiden i Danmark er hård, og da han igen kommer hjem til Grønland, er han ikke længere den samme - og det er bygden, han kom fra, heller ikke. Efter en årelang nedtur kommer Daniel dog senere i livet lidt på fode igen.
Bogen er letlæst, men giver alligevel et fyldigt billede af den skæbne ikke bare Daniel, men også hans familie og resten af bygden, lider. Det er hjerteskærende at læse om den tiltagende alkoholisme, vold og ligegyldighed, som moderniseringen af Grønland fører med sig. Selve historien er både interessant og vedkommende, men desværre er der for mange tekstmæssige fejl, som burde være fanget i en korrektur. Ligeledes er historien sine steder for usammenhængende, og man bliver derfor mindre opslugt af Daniels ellers rystende fortælling.
Om en ødelagt barndoms indflydelse på voksenlivet handler også Ole Tornbjergs Drengen fra GodhavnKalakRød mand - sort mand, og i flere af Kim Leines bøger, fx Kalak og Rød mand - sort mand, skildres grønlandske forhold gennem tidenOm en ødelagt barndoms indflydelse på voksenlivet handler også Ole Tornbjergs Drengen fra Godhavn, og i flere af Kim Leines bøger, fx og Rød mand - sort mand, skildres grønlandske forhold gennem tidenOm en ødelagt barndoms indflydelse på voksenlivet handler også Ole Tornbjergs Drengen fra Godhavn, og i flere af Kim Leines bøger, fx Kalak og , skildres grønlandske forhold gennem tiden.