Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nøglen


Beskrivelse


Fantasy. Siden de tragiske hændelser på gymnasiet er der sket mange ting i det lille samfund i Engelsfors. De fire overlevende udvalgte hekse, Anna-Karin, Linnéa, Minoo og Vanessa får pludselig meget at se til - både inden for deres magiske cirkel, men også i deres indbyrdes mere hverdagsagtige forhold.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 30. okt. 2014

En gruppe teenagere i den lille svenske by, Engelsfors er blevet udvalgt til at være de hekse, der skal redde verden fra undergang. Nye spørgsmål, nye svar og dybe hemmeligheder dukker hele tiden op, og tiden er ved at løbe ud. Vil primært interessere læsere fra 12 - 16 år - samt voksne fantasy-læsere.

Denne svenske fantasybog er tredje del af en trilogi. Vi følger 4 gymnasieelever, der er blevet udvalgt til hekse og blevet udstyret med forskellige magiske færdigheder. De skal nu arbejde tæt sammen for at redde vores verden fra en kommende katastrofe. Men deres venskaber bliver sat på hård prøve.

Det en fantastisk bog, der på genial vis fletter en okkult historie sammen med nogle teenageres vanskeligheder med at få deres daglige liv til at hænge sammen. Her er sociologiske skildringer af de unges forhold til livets eksistentialistiske sider som fx venskab og seksualitet. Læseren kommer helt ind under huden på bogens personer, og det er ofte en både gribende og bevægende oplevelse. Sproget er flot og flydende med korte, præcise sætningsbygninger, og jeg fornemmer her en inspiration fra Stephen King. Miljø- og personskildringer er meget fine, og de unges sprog har autenticitet. Hele serien virker utroligt gennemarbejdet. Flot!.

Serien "Magiens Cirkel" (2001) af Tamora Pierce er også værd at stifte bekendtskab med. Den handler også om unge kvinder, der skal lære at tæmme og udvikle deres magiske kræfter.


Weekendavisen

d. 14. nov. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 14. nov. 2014