Bøger / faglitteratur / fotografier

Nordisk stilhed
Silence of the North (flere sprog)


Beskrivelse


Fotografisk værk der viser den nordiske natur og dens dyreliv gennem kunstneriske billeder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 3. aug. 2017

Fotografisk værk der viser den nordiske natur og dens dyreliv gennem kunstneriske billeder. For alle med interesse for Norden, dyreliv og natur.

Naturfotografen Morten Hilmer, også kendt fra DR dokumentaren "Jagten på det perfekte skud" fra 2017, har samlet sine bedste fotografier i værket "Nordisk stilhed". Med korte tekster, på både engelsk og dansk, og store fotografier, fortæller han om nogle af de unikke, uforglemmelige og sjældne øjeblikke i naturen. Der bliver sat ord og billeder på de tanker og følelser, som han oplever i den danske natur, på fotorejser, og på de lange slæderejser med Siriuspatruljen.

Flot fotografisk værk fra første til sidste side. Smuk og æstetisk fremstilling af skønheden i den nordiske natur. Billederne er nysgerrige og nøgterne, og rækker langt ud over bare at være dokumentation for den tavse, monumentale, storladne natur. Hilmers tekster handler om ham som person; en søgende sjæl, som mangler noget i livet. En person, hvis søgen efter mening går i andre retninger end de gængse. Sidst skal også nævnes bogens sublime grafiske udtryk, fx er de store billeder i bogen trykt på tykt papir, som giver et stofligt og sanseligt udtryk.

Om emnet kan anbefales mange af Riels skønlitterære udgivelser og rejsebeskrivelser fx Samlede skrøner fra et rejselivUltima Thule. I samme genre findes Ultima Thule af Saxgren, der klart er et kig værd, hvis man er til "Nordisk stilhed"Om emnet kan anbefales mange af Riels skønlitterære udgivelser og rejsebeskrivelser fx Samlede skrøner fra et rejseliv. I samme genre findes af Saxgren, der klart er et kig værd, hvis man er til "Nordisk stilhed".