Bøger / faglitteratur

Nysgerrig ledelse : den ultimative coachinghåndbog til ledere på alle niveauer


Beskrivelse


Indføring i en lederstil, som lægger op til åbenhed, coaching af og kommunikation med medarbejderne. Med øvelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 21. dec. 2009

Bogen henvender sig til ledere på alle niveauer, der ønsker at udfordre deres egen ledelsesstil, men den kan også bruges af dem, der arbejder med rådgivning, coaching eller supervision af ledere. Bogen henvender sig primært til erhvervslivet ifølge bagsideteksten.

Bogen er skrevet af den engelske forfatter Nigel J. Wall. Bogen indledes med en beskrivelse af forskellige grundlæggende ledelsesmodeller, og former for ledelsesstil, og herefter beskrives i et meget langt kapitel uddrag af samtaler, som belyser det forfatteren kalder nysgerrig ledelse. Indimellem kan det godt virke uoverskueligt at læse. Afslutningsvis beskrives nogle lederøvelser og handlingsplaner, som opleves som den bedste del af bogen. Nysgerrig ledelse handler om, at lederen har en kommunikationsstil, der både kan være ekspressiv, venlig, analytisk eller virke som indpisker ifølge forfatteren. Nysgerrig ledelse lægger sig meget op af coaching og supervisonsteknikker, som handler om at reflektere og stille åbne nysgerrige spørgsmål til egen ledelsesstil og til medarbejderne.

Den titel der kommer nærmest er Handlekraft i ledelse og organisation, 2009, som er en dansk bog, der kommer ind på mange af de samme emner.

Bogen ligner indholdsmæssigt mange andre bøger om ledelse og coaching, og har en lettere amerikaniseret tilgang. Den er let læselig, og alligevel tung, fordi den i lange kapitler udelukkende refererer samtaler mellem leder og medarbejdere.


Børsen

d. 15. jan. 2010

af

d. 15. jan. 2010


Arbejdsmiljø

Årg. 26 nr. 2 (2010)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 26 nr. 2 (2010)Informationer og udgaver