Dalager tegner et indfølende portræt af personen Søren Kierkegaard bag filosoffen og tænkeren. Den døende Søren, og hans liv i skyggen af det nødvendige brud med Regine, og på trods af det, står stærkt frem. Til læsere af Kierkegaard, og de, der vil tættere på personen Søren.
I 1855 indlægger SK sig på Frederiks Hospital, hvor han gør status før lysfald og "dykker ned i erindringens vand". Her fylder forholdet til Regine meget. Dalager giver et psykologisk og eksistentielt portræt af en reflekterende og plaget Søren, der var angst for at binde sig, og hvis brud med Regine får stor indflydelse på hans værker og senere liv. Søren når frem til, at hans opgave var ekstraordinær, og at han skulle prøves af Styrelsen. Dalager skriver i et nutidigt sprog om en Søren, der vandrer rundt i København, samtaler med høj og lav, skriver som en gal, polemiserer mod kirken, og gang på gang tavst hilser på Regine. En betagende roman om personen bag forfatteren og filosoffen, med lokalkolorit og varme. Dalager har et forfatterskab på omkring 55 bøger, bla. biografiske romaner om H.C. Andersen og Marie Curie.
Andre biografiske romaner om SK er fx: Tudvad: Forbandelsen 2013.
Søren Kierkegaard, som ikke kunne være "helt nøgen" med noget menneske, er i denne biografi kærligt og omsorgsfuldt klædt af om sin måde at tænke på og være i verden på, ikke mindst mht. hans forhold til den erotiske og religiøse kærlighed, med samt hans selvbedrag.