Bøger / skønlitteratur / roman

Rejse uden ende


Beskrivelse


Roman baseret på den virkelige historie om den svenske diplomat Wallenberg, som i 1944 rejser til Budapest for at redde så mange jøder som muligt fra nazisternes systematiske folkemord. En kamp om liv og død, som kræver mod og snilde.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2015

af

af

Erik Elkjær Koch

d. 21. aug. 2015

Medrivende fortælling om den svenske diplomat Wallenbergs indsats for i Budapest at redde så mange jøder som muligt fra nazisternes dødsmaskine. For alle der kan lide en god roman, som tager afsæt i historiske begivenheder.

Bogen bygger på den (ufuldstændige) viden, der findes om den virkelige Raoul Wallenbergs indsats under 2. Verdenskrig og forsvinden i Gulag-lejrene i Sovjetunionen efter krigen. Wallenberg følges i sin utrættelige kamp mod det ungarske pilekorsparti og de tyske nazister under ledelse af SS-officeren Adolf Eichmann, for gennem den svenske legation at redde så mange jøder som muligt fra overgreb, forfølgelse og deportation til kz-lejrene. Arbejdet består i at opbygge en humanitær organisation, udstede svenske beskyttelsespas, levere mad, lægehjælp og beskyttelse til den forfulgte jødiske befolkning og at forsøge at presse den ungarske regering til at stoppe deportationerne.

Bogen giver god mulighed for indlevelse i krigens ulyksaligheder og tegner et vigtigt portræt af en mand, der kæmper uselvisk for mennesker i nød. Bogen er velskrevet og historien gribende.

Dalager har skrevet en lang række romaner, senest Øjeblikkets evighedDet blå lysMysteriet Wallenberg om Søren Kierkegaard fra 2013 og Det blå lys om Marie Curie fra 2012. En samling af tekster og artikler om Wallenberg udkom i 2010 under titlen Mysteriet WallenbergDalager har skrevet en lang række romaner, senest Øjeblikkets evighed om Søren Kierkegaard fra 2013 og om Marie Curie fra 2012. En samling af tekster og artikler om Wallenberg udkom i 2010 under titlen Mysteriet WallenbergDalager har skrevet en lang række romaner, senest Øjeblikkets evighed om Søren Kierkegaard fra 2013 og Det blå lys om Marie Curie fra 2012. En samling af tekster og artikler om Wallenberg udkom i 2010 under titlen .


Jyllands-posten

d. 26. sep. 2015

af

af

Erik Svendsen

d. 26. sep. 2015


Berlingske tidende

d. 5. sep. 2015

af

af

Niels Houkjær

d. 5. sep. 2015


Kristeligt dagblad

d. 1. sep. 2015

af

af

Lars Handesten

d. 1. sep. 2015


Udsyn

Årg. 31, nr. 1 (2016)

af

af

Inge Marie Larsen

Årg. 31, nr. 1 (2016)