Bøger / faglitteratur

Økonomi i en lektion : den korteste og sikreste vej til at forstå basal økonomi


Beskrivelse


En indføring i økonomisk teori fortalt til menigmand. Til interesserede i økonomisk teori.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2022

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 4. mar. 2022

En indføring i økonomisk teori fortalt til menigmand. Til interesserede i økonomisk teori.

At sætte sig ind i økonomi kan være en hård opgave. I denne bog, der udkom første gang i 1946, af Henry Hazlitt brydes det ned i konkrete eksempler. Bogen kommer ind på emner som migration, told, skat, beskæftigelse, prisfastsættelse og fagforeninger. I bogen gives også forslag til anden læsning hvis man vil gå dybere ind i et emne. Bogen er oversat af Jonas Munk Ejlersen.

En klassiker inden for økonomisk teori, der har nogle år på bagen og er farvet af en liberalistisk tankegang. Den forklarer fint forskellige økonomiske mekanismer i et letlæseligt sprog. Der findes dog også andre - mere nutidige - bøger, der forklarer det samme.

En oplagt anden bog om samme emne er Staten - og andre essays om politisk økonomiKriser, krak og kaviarKapital og ideologi af Bastiat, som Hazlitt også referer til. En mere nutidig titel er Kriser, krak og kaviar : konjunkturteori fra John Law til dotcom-krisen, og fra den anden side af det politiske spekter findes Kapital og ideologiEn oplagt anden bog om samme emne er Staten - og andre essays om politisk økonomi af Bastiat, som Hazlitt også referer til. En mere nutidig titel er : konjunkturteori fra John Law til dotcom-krisen, og fra den anden side af det politiske spekter findes Kapital og ideologiEn oplagt anden bog om samme emne er Staten - og andre essays om politisk økonomi af Bastiat, som Hazlitt også referer til. En mere nutidig titel er Kriser, krak og kaviar : konjunkturteori fra John Law til dotcom-krisen, og fra den anden side af det politiske spekter findes .