Bøger / faglitteratur / biografier

Og dette solens lys fra Frankrig : franskmænd, der skrev sig ind i Danmarkshistorien


Beskrivelse


15 portrætter af betydningsfulde franskmænd, som har bosat sig i Danmark og haft indflydelse på dansk historie gennem tiderne. Kronologisk opbygget begyndende med abbed Vilhelm (1127-1203) over de franske huguenotter og Bournonville til prins Henrik og kokken Michel Michaud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2013

af

af

Kirsten Emdal

d. 24. okt. 2013

Endnu en bog fra Ove Bjørn Petersens hånd for den frankofile læser og for dem, som i det hele taget gerne vil læse noget om franskmænds indflydelse på Danmark gennem tiderne.

Forfatteren er cand.merc. i ledelse og cand.mag. i kunsthistorie og har tidligere udgivet Franske fortællinger, 2012 samt talrige artikler. Han har en livslang kærlighed til Frankrig og det franske sprog. Forordet i bogen er skrevet af journalist Lally Hoffmann. Hovedparten af bogen består af 15 biografier af betydningsfulde franskmænd, som har bosat sig i Danmark, og hver på sin måde har haft indflydelse på udviklingen i landet. Den er kronologisk bygget op - begyndende med abbed Vilhelm (1127-1203) over de franske huguenotter og Bournonville til prins Henrik og kokken Michel Michaud. Det er således personer med vidt forskellige professioner. Alle biografier afsluttes med noter og kildehenvisninger. Bagerst i bogen er der et personregister. Der er enkelte sort/hvide fotos i bogen.

Denne bog kan sammenlignes med forfatterens tidligere bog fra 2012, som omhandler 17 danskere, der blev franske. Dette er så blot den "omvendte" fortælling.

Det er tydeligt, at der ligger god og grundig research bag bogen. Forfatterens valg af biograferede personer kan jo altid diskuteres, men det er - ligesom hans tidligere bog - spændende læsning. Anskaffes på niveau med forfatterens første bog.