Bøger / faglitteratur / erindringer

Og freden kom : optegnelser fra frivillige arbejdslejre efter 2. verdenskrig og fra U-landsarbejde i Indien og Øst-Pakistan


Beskrivelse


Forfatteren Marie Thøger (f. 1923) fortæller om sine oplevelser med frivilligt arbejde i efterkrigstidens Europa og USA samt ulandsarbejde i Asien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 4. juli 2011

For biografi- og rejsebogslæsere med interesse for efterkrigstidens mellemfolkelige hjælpeorganisationer. Livlig beretning om et ungt menneskes oplevelser med nødhjælpsarbejde rundt om i verden i årene 1947-66. Letlæst med ret stor skrift.

Vi kender M.T. som børnebogsforfatter, men hun er faktisk honoreret for sin indsats i Indien og Himalaya, og har siden ungdommen været involveret i internationalt hjælpearbejde, inspireret af Gandhi. Mange unge deltog i internationale arbejdslejre efter krigen, og M.T. fortæller livligt om sine oplevelser i mange lande i årene 1947-66. Bogens beskedne udstyr kan måske siges at matche Gandhi-tanken, men lidt flere fotos end blot på omslaget ville have været et godt supplement til de mange, til tider lidt opremsende beskrivelser af mennesker og steder.

Forfatterskabet samler sig om u-landsemner, fortalt for børn og voksne. Bogen udgives i forbindelse med Dansk PEN's festival i aug. 2011 og kan sammenlignes med selvbiografiske skildringer af missionsophold og lign. beskrivelser af engageret medmenneskeligt hjælpearbejde.

Beskedent udstyret, letlæst fortælling om forfatterens oplevelser i arbejdslejre rundt om i verden i årene efter 2. verdenskrig. De mange indtryk formidles fra hjertet uden analytisk eller debatterende tilgang, og kan læses af alle, der har interesse for efterkrigstidens nødhjælpsarbejde og et ungt menneskes rejseliv i perioden. Henvender sig mest til de ældre biografi- og rejsebogslæsere og har ret stor, læsevenlig typografi.



Informationer og udgaver