Bøger / skønlitteratur / noveller

Om brud


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Noveller om brud mellem kærester og ægtefæller.

Indhold

  • For at være ærlig

  • Det er ikke min mand

  • Forskydning

  • Bulbjerg

  • Søndag


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2019

af

af

Camilla Sejerøe

d. 8. maj 2019

En lille, intens bog om brud, mest mellem kærester og ægtefæller. Bogen kan læses for fornøjelsens skyld, kan anvendes til højtlæsning, og kan bruges i gymnasieskolen.

Her er tale om en lille samling af uddrag fra TilgangBavianDet tredje landskab, Bavian og Det tredje landskab. Uddragene er typisk på 5-6 sider. Man kunne kalde det en smagsprøve på Naja Marie Aidt forfatterskab. Alle teksterne handler om brud mellem kærester eller ægtefæller. Det er bemærkelsesværdigt, at det kan beskrives - og opleves - så forskelligt. Nogen steder surrealistisk, nogen steder næsten nøgternHer er tale om en lille samling af uddrag fra Tilgang, og Det tredje landskab. Uddragene er typisk på 5-6 sider. Man kunne kalde det en smagsprøve på Naja Marie Aidt forfatterskab. Alle teksterne handler om brud mellem kærester eller ægtefæller. Det er bemærkelsesværdigt, at det kan beskrives - og opleves - så forskelligt. Nogen steder surrealistisk, nogen steder næsten nøgternHer er tale om en lille samling af uddrag fra Tilgang, Bavian og . Uddragene er typisk på 5-6 sider. Man kunne kalde det en smagsprøve på Naja Marie Aidt forfatterskab. Alle teksterne handler om brud mellem kærester eller ægtefæller. Det er bemærkelsesværdigt, at det kan beskrives - og opleves - så forskelligt. Nogen steder surrealistisk, nogen steder næsten nøgtern.

En fin lille samling af næsten poetisk prosa i Naja Marie nøgterne skrivestil. Det er godt og giver lyst til mere.

Gyldendal har med "Gyldendal kolibri" serien sat sig for at præsenterer udvalgte, danske forfattere. Små bøger med stærke emner, skriver de selv. Der er fx Om storbyOm drømme af Søren Ulrik Thomsen, og Om drømme af Troels Kløvedal, med små uddrag af forfatternes værkerGyldendal har med "Gyldendal kolibri" serien sat sig for at præsenterer udvalgte, danske forfattere. Små bøger med stærke emner, skriver de selv. Der er fx Om storby af Søren Ulrik Thomsen, og af Troels Kløvedal, med små uddrag af forfatternes værker.


litteratursiden.dk

d. 11. juli 2019

af

af

Mads Damsø

d. 11. juli 2019

En håndfuld af Naja Marie Aidts noveller brydes ud af deres klippefaste ophav og forsøges genopbygget som en mosaik over den svære kærlighed i ’Om brud’. ’Om brud’ er en lille sag, 63 sider i et forma...