Bøger / skønlitteratur / roman

Omhu for eftertiden


Beskrivelse


Et stykke ude i fremtiden er der store flygtningestrømme, og verden er præget af den globale opvarmning og andre naturkatastrofer. Pensionisten Godfred og hans datter Bodil må i konfrontationen med disse problemer tage deres tidligere livsførelse op til genovervejelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2017

af

af

Michael Olsen

d. 14. sep. 2017

Et stykke ude i fremtiden er der stadig store flygtningestrømme, og verden er præget af global opvarmning og andre naturkatastrofer. Nogle må i konfrontationen med disse problemer tage deres tidligere livsførelse op til genovervejelse. For romanlæsere, der bekymrer sig om miljøet og flygtningestrømmene.

I Tyrkiet bliver den danske pensionist Godfred personligt involveret i nogle flygtninges skæbner. Imens i Danmark flygter hans datter, Bodil, fra en oversvømmelse. Hendes flugt bringer hende til Tyskland. Her bor hendes kæreste, der er meget optaget af flygtningeproblemet, som han vil løse ved hjælp af billige 3d-printede huse i tæt tilknytning til naturen. Bogen er skrevet af Helga Berg.

Historien er tankevækkende og aktuel. Forsiden er god og fanger blikket i sin uudtalte dysterhed. Desværre kan bogen godt virke lidt svær at komme igennem, hvilket især skyldes, at personernes replikskifter ofte er ret tunge og primært drejer sig om miljøet, menneskets dumhed og naturens magt. Det kan godt virke lidt for docerende.

Forfatteren har blandt andet tidligere skrevet Næsten ånder i mørketInvasionen, der i en science fiction ramme beskæftiger sig med en verden efter massive naturkatastrofer. Madam Nielsen har fået gode anmeldelser for sin bog Invasionen, der handler om flygtningeForfatteren har blandt andet tidligere skrevet Næsten ånder i mørket, der i en science fiction ramme beskæftiger sig med en verden efter massive naturkatastrofer. Madam Nielsen har fået gode anmeldelser for sin bog , der handler om flygtninge.