Bøger / faglitteratur til børn / billedordbøger

Ord - 2-3 år


Beskrivelse


Fin fotobilledbog i kraftigt pap for børn fra 2-4 år og deres voksne om ord, farver og ting, som fx flotte luftballoner og et legehus.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2020

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 31. aug. 2020

Fin fotobilledbog i kraftigt pap for børn fra 2-4 år og deres voksne om ord, farver og ting, som fx flotte luftballoner og et legehus.

Dyr og ting er placeret på hvide baggrunde. Der er 4-6 dyr eller ting på en del sider, og 1-2 på andre sider. Under hvert dyr står dets navn, og nederst på hver side er der tre spørgsmål om emnet. Der er ni opslag i hver bog. I "Dyr - 2-3 år" er der fx dyr fra junglen og dyr ved polerne. Et af spørgsmålene lyder "Hvilke farver har spækhuggeren?" I "Ord - 2-3 år" er emnerne fx legepladsen og fartøjer, fx en bus, samt farver, som fx en gul badeand. Der er udkommet flere bøger i serien - også for mindre børn, fx Bondegården - 1 1/2-2 årKøretøjer - 2-3 år, og for samme aldersgruppe Køretøjer - 2-3 årDyr og ting er placeret på hvide baggrunde. Der er 4-6 dyr eller ting på en del sider, og 1-2 på andre sider. Under hvert dyr står dets navn, og nederst på hver side er der tre spørgsmål om emnet. Der er ni opslag i hver bog. I "Dyr - 2-3 år" er der fx dyr fra junglen og dyr ved polerne. Et af spørgsmålene lyder "Hvilke farver har spækhuggeren?" I "Ord - 2-3 år" er emnerne fx legepladsen og fartøjer, fx en bus, samt farver, som fx en gul badeand. Der er udkommet flere bøger i serien - også for mindre børn, fx Bondegården - 1 1/2-2 år, og for samme aldersgruppe .

Bøgerne er indbydende, og fotografierne er tydelige og egnede til sprog og begrebsindlæring. Spørgsmålene kan bruges som inspiration til flere spørgsmål tilpasset i forhold til barnets alder og interesser.

Om dyr findes der fx Mine første 100 dyrAlle mine dejlige dyrLauras store billedordbogKig og snak om ord og billederMin verden i farver (Ved Fanny Bruun) Alle mine dejlige dyr. Om ord er der Lauras store billedordbog og Kig og snak om ord og billeder, der begge har tegnede illustrationer. Om farver og begrebsdannelse er der også Min verden i farverOm dyr findes der fx Mine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun) . Om ord er der Lauras store billedordbog og Kig og snak om ord og billeder, der begge har tegnede illustrationer. Om farver og begrebsdannelse er der også Min verden i farverOm dyr findes der fx Mine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun) Alle mine dejlige dyr. Om ord er der og Kig og snak om ord og billeder, der begge har tegnede illustrationer. Om farver og begrebsdannelse er der også Min verden i farverOm dyr findes der fx Mine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun) Alle mine dejlige dyr. Om ord er der Lauras store billedordbog og , der begge har tegnede illustrationer. Om farver og begrebsdannelse er der også Min verden i farverOm dyr findes der fx Mine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun) Alle mine dejlige dyr. Om ord er der Lauras store billedordbog og Kig og snak om ord og billeder, der begge har tegnede illustrationer. Om farver og begrebsdannelse er der også .


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 19. okt. 2015

To pappegebøger med dyr og ord for 2-3-årige og deres voksne til begrebsindlæring.

Bøgerne er illustreret med 5-8 dyr eller ting på hver side. Det er små farvefotos renset for baggrunde. Under hvert billede står ordet. I en boks nederst på hver side er der tre spørgsmål til billederne. I "Ord - 2-3 år" er der ord i temaerne: legepladsen, hus og have samt farverne og spisetid. På billederne er der bl.a. postkasse, scooter og indkøbsvogn. I "Dyr - 2-3 år" er der fotos af dyr ordnet i temaer som fx kæledyr, bondegårdsdyr og dyr i zoo, skoven og havet. På billederne er der bl.a. gråspurv, ugle og delfin. To af spørgsmålene lyder: "Hvad siger uglen?" og "Hvilket dyr har mange pigge?".

Der er ord og begrebsindlæring i bøgerne til målgruppen, især for 2-3-årige, men også for mange børn på 4 år vil bøgerne være passende at komme videre med. De tre spørgsmål på hver side kan fx udvides af den kreative voksne oplæser. Bøgerne er grafisk veldesignede og fungerer fint indenfor rammerne.

Der er flere pegebøger med ord, der bruger renskårne fotos på hvid baggrund, som fx OrdBarnets første ordAlle mine dejlige dyrDyr fra hele verden og Barnets første ord, og med dyr findes på samme måde også med papsider fx Alle mine dejlige dyr samt fx Dyr fra hele verdenDer er flere pegebøger med ord, der bruger renskårne fotos på hvid baggrund, som fx Ord og , og med dyr findes på samme måde også med papsider fx Alle mine dejlige dyr samt fx Dyr fra hele verdenDer er flere pegebøger med ord, der bruger renskårne fotos på hvid baggrund, som fx Ord og Barnets første ord, og med dyr findes på samme måde også med papsider fx samt fx Dyr fra hele verdenDer er flere pegebøger med ord, der bruger renskårne fotos på hvid baggrund, som fx Ord og Barnets første ord, og med dyr findes på samme måde også med papsider fx Alle mine dejlige dyr samt fx .