Bøger / faglitteratur til børn / billedordbøger

Ord - 1 1/2-2 år


Beskrivelse


Flot pegebog med hverdagens ord, der lægger op til snak mellem forælder og barn. Til børn fra 1 1/2 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2020

af

af

Morten Brynildsen

d. 31. aug. 2020

Flot pegebog med hverdagens ord, der lægger op til snak mellem forælder og barn. Til børn fra 1 1/2 år.

To pegebøger i kraftigt pap, der indeholder et væld af billeder af hverdagsting og dyr, som børn kender. Navnet på hver ting/dyr står skrevet ved billedet, og til hver side er der to spørgsmål, som man kan stille barnet: fx "Hvilke nogle ting kan man sidde på?" eller "Hvilke dyr kan flyve?" I "Ord - 1 1/2-2 år" er opslagene inddelt efter temaer, som barnet kender, fx tøj, legetøj, spisetid og badeværelset. I "Dyr - 1 1/2-2 år" er opslagene inddelt i fx kæledyr, bondegårdsdyr, kryb og kravl og skovens dyr.

Flotte pegebøger med forsider, der nok skal vække interesse. Bøgerne har afrundede hjørner, der ikke flosser så let.

Mine første 100 dyrMine første 100 ordI Zoologisk Have (Ved Fanny Bruun) og Mine første 100 ord (Ved Fanny Bruun) har flere billeder, men mangler spørgsmålene, som lægger op til snak mellem barn og voksen. I Zoologisk Have er også et populært valg med Sebastian Klein i frontMine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun) og (Ved Fanny Bruun) har flere billeder, men mangler spørgsmålene, som lægger op til snak mellem barn og voksen. I Zoologisk Have er også et populært valg med Sebastian Klein i frontMine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun) og Mine første 100 ord (Ved Fanny Bruun) har flere billeder, men mangler spørgsmålene, som lægger op til snak mellem barn og voksen. er også et populært valg med Sebastian Klein i front.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Bo Knudsen

d. 19. okt. 2015

Helt enkle og farvestrålende pegebøger for de 1½-2-årige, med papsider og fotos af dels dyr og dels ting i barnets nærhed. Til at pege i og snakke sammen om hjemme og i dagpleje/vuggestue.

"Dyr" har fotos af tamme og vilde dyr og eksempler på, hvor de bor, og hvad de spiser. "Ord" har fotos af legetøj, tøj, mad, ting i hjem og have samt lidt dyr og transportmidler. På hvert af de 9 opslag er der 4-10 fotos og navnet på tingene sat op på hvid baggrund. Den lysegrønne margen rummer 4 spørgsmål pr. opslag. Forlaget udgiver samtidig bøger med identiske titler og seriepræg til de 1-1½-årige og de 2-3-årige.

Slidstærke, enkle og brugbare begynderbøger, der kan skabe dialog på sengekanten og i institutionen. Det er en smagssag, hvorvidt man synes om den internationale og neutrale stil uden særpræg, der passer til alle børn i hele vores del af verden. Den franske oprindelse er ikke at spore. Bøgernes skarpe fotos på hvid baggrund giver ikke begreb om de forskellige tings størrelse i forhold til hinanden, men bøgerne har direkte børneappel, og jeg synes, de skal være at finde i pegebogskrybberne.

Helt sammenlignelige med Pegebog om ordMin kæmpe store ordbogOrd med Mimbo Jimbo eller Min kæmpe store ordbog mht. til fotos, farver og indhold. Mere særpræg og lune findes i Ord med Mimbo JimboHelt sammenlignelige med Pegebog om ord eller mht. til fotos, farver og indhold. Mere særpræg og lune findes i Ord med Mimbo JimboHelt sammenlignelige med Pegebog om ord eller Min kæmpe store ordbog mht. til fotos, farver og indhold. Mere særpræg og lune findes i .