Bøger / faglitteratur

Overlevelse i en overmedicineret verden : find selv evidensen


Beskrivelse


Hjælp til at navigere i det store væld af informationer om diagnoser og behandlinger der omgiver os. Med bl.a. hjælp til at formulere problematikkerne så de bliver søgbare, forskellige informationskilder og mange eksempler på hvordan man kan litteratursøge på enkeltsygdomme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 18. apr. 2018

Lær selv at finde troværdig information på nettet om sygdom og behandling. For patienter, læger og sygeplejersker.

Bogens erklærede formål er at give hjælp til at navigere i det store væld af informationer om diagnoser og behandlinger der omgiver os. Vi præsenteres bl.a. for hjælp til at formulere problematikkerne så de bliver søgbare, forskellige informationskilder og rigtigt mange eksempler på hvordan man kan litteratursøge på enkeltsygdomme. Forfatteren er professor, overlæge og stifter af Cochrane Centeret.

En bog der er vanskelig at placere. Den præsenterer sig som en selvhjælpsbog for alle - patienter, læger og sygeplejersker - til at "finde den mest pålidelige evidens for diagnostiske metoder og behandlinger i sundhedsvæsenet" og bruger samtidig meget energi på at diskutere aspekter af det nuværende sundhedssystem. Der er mange gode takter, men efter min mening sætter den sig lidt mellem to stole, hvilket muligvis giver den mindre gennemslagskraft.

Indholdsmæssigt findes der ikke tilsvarende værker, men engagementet, den skarpe tone og den kritiske tilgang er gengangere fra Peter Gøtzsches egne meget omdiskuterede Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelseDødelig medicin og organiseret kriminalitet og Dødelig medicin og organiseret kriminalitetIndholdsmæssigt findes der ikke tilsvarende værker, men engagementet, den skarpe tone og den kritiske tilgang er gengangere fra Peter Gøtzsches egne meget omdiskuterede Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse og .