Bøger / faglitteratur / rejseførere

På eventyr i de romerske rioni : historier, legender, 14 slentreture med mere end 200 seværdigheder og 30 hemmelige adresser på gode spisesteder


Beskrivelse


Slentreture gennem Roms gamle kvarterer (rioni) suppleret med sagn, legender og historier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2016

af

af

Kent Skov

d. 15. nov. 2016

Traditionel og informationsrig rejsefører til Rom. For det brede publikum af Rom-turister, der gerne vil forberede sig og have tips til forskellige kvarterer, seværdigheder og restauranter.

Ny udgave af Helge Kamps tidligere rejsebog fra 2008 På eventyr i de romerske rioni. Bogen har, bortset fra enkelte ændringer i opbygning, indhold og layout som den tidligere udgave og guider læseren til Roms mange historiske kvarterer og seværdigheder.

Bogen tilhører typen af rejeførere, hvor forfatteren "fortæller" læseren rundt gennem byens kvarterer og seværdigheder. Bogen er mest anvendelig til forberedelse til rejsen og til at sætte stemning, og som sådan grundig. De faktuelle oplysninger hentes lettest via bogens hjemmeside "rom-guide.dk", som bogen giver en adgangskode til.

Ændringerne mellem de to udgaver består i en række tegnede vignetter af Steffen Bue, der afløser de tidligere farvefotos. Restaurantoversigten er revideret; nye spisesteder er kommet til og andre er fjernet. Desværre er rioni-vignetterne fjernet. HK har skrevet et nyt kapitel om Peterskirken med gennemgang af kunstværkerne der. I genre med Grøndahls Rom for livsnydereMin by RomGensyn med Rom og Storgaards Min by Rom samt amerikansk-italienske Romagnolis Gensyn med RomÆndringerne mellem de to udgaver består i en række tegnede vignetter af Steffen Bue, der afløser de tidligere farvefotos. Restaurantoversigten er revideret; nye spisesteder er kommet til og andre er fjernet. Desværre er rioni-vignetterne fjernet. HK har skrevet et nyt kapitel om Peterskirken med gennemgang af kunstværkerne der. I genre med Grøndahls Rom for livsnydere og Storgaards samt amerikansk-italienske Romagnolis Gensyn med RomÆndringerne mellem de to udgaver består i en række tegnede vignetter af Steffen Bue, der afløser de tidligere farvefotos. Restaurantoversigten er revideret; nye spisesteder er kommet til og andre er fjernet. Desværre er rioni-vignetterne fjernet. HK har skrevet et nyt kapitel om Peterskirken med gennemgang af kunstværkerne der. I genre med Grøndahls Rom for livsnydere og Storgaards Min by Rom samt amerikansk-italienske Romagnolis .


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2005

af

af

Kent Skov

d. 28. jan. 2005

Ny guidebog om Rom, der tager turisten ad de "alternative" ruter til de kendte turiststeder, hvoraf en del, især kirkerne, dog er medtaget. De 14 rioni er betegnelsen for de oprindelige klassiske bykvarterer i Rom. HK er guide på stedet og bestyrer internetportalen www.rom-guide.dk og har et ubestrideligt godt kendskab til byen. Der er et kapitel for hvert kvarter, der så beskrives på slentretur-maner med et miks af anekdoter, beskrivelser og konkrete anvisninger, hvilket gør bogen noget snakkende og opremsende. Guiden er således nok primært egnet som forberedelse og inspiration og måske endnu bedre genkaldelse af rejsen efter hjemkomsten. Dens værdi som opslagsbog er mere begrænset, selv om der sidst i bogen er en kortfattet samlet oversigt med de omtalte seværdigheder. Det begrænses dog af, at der ikke er adresser med og at der kun henvises til de enkelte kapitler uden sidetal. Gode lokale spisesteder uden for turistsfælderne omtales undervejs, og der er et udmærket afsnit sidst med en række forslag til gode spisesteder med beskrivelse af menuer og prisniveau. Dertil en lille parlør. Bogen er grundig nok, men andre guides på markedet forekommer mere anvendelige end denne, som dog er fin nok, hvis der er akutte behov i samlingen.