Bøger / faglitteratur

På vej til drømmeklassen : en konkret proces til forbedring af klassens læringsfællesskab


Beskrivelse


Det centrale omdrejningspunkt er en procesaften for alle parterne omkring klassens læringsfællesskab, hvilket vil sige både det pædagogiske personale, eleverne og deres forældre. Sammen med selve guidningen gennem processen findes forskellige øvelser og kopiark til det praktiske arbejde i klassens arbejde på vejen til drømmeklassen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. dec. 2015

Denne udgivelse henvender sig til grundskolens pædagogiske personale på mellemtrinnet og i udskolingen og introducerer en konkret og detaljeret proces til forbedring af skoleklassers læringsfællesskab.

Bogens centrale omdrejningspunkt er en procesaften for alle parterne omkring klassens læringsfællesskab, hvilket vil sige både det pædagogiske personale, eleverne og deres forældre. Bogen er opbygget kronologisk, så den først guider det pædagogiske personale gennem processen frem mod procesaftenen, dernæst gennem hele procesaftenen og efterfølgende også med det videre forløb med klassens trivsel efter procesaftenen. Sammen med selve guidningen gennem processen findes forskellige øvelser og kopiark til det praktiske arbejde i klassens arbejde på vejen til drømmeklassen.

Bogen giver en dejlig, konkret og gennemtænkt guidning gennem en svær og konfliktfyldt proces, hvilket hjælper med til at forebygge konflikterne og i stedet få skabt et fællesskab for alle parter omkring klassen.

Bogen kan læses sammen med andre udgivelser med fokus på klassers trivsel, som eksempelvis SamarbejdsøvelserGrimt sprog? eller forfatterens egen Grimt sprog?Bogen kan læses sammen med andre udgivelser med fokus på klassers trivsel, som eksempelvis Samarbejdsøvelser eller forfatterens egen .