Bøger / skønlitteratur / roman

Paladsets hemmeligheder


Beskrivelse


Da amerikanske Delia bliver gift med den adelige Ivor Conisborough begynder et helt nyt liv for hende. Et liv med fest og ufattelig rigdom, men også et liv med svigt, hemmeligheder og utroskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. apr. 2010

Paladsets hemmeligheder henvender til til de mange læsere, som kan lide en underholdende roman med det hele: kærlighed, forviklinger, hemmeligheder, skandaler, slægtshistorie blandet med virkelige historiske hændelser.

Rebecca Dean er engelsk, hendes første roman Blodets bånd udkom på dansk i 2008. Ligesom hendes første roman er denne også en slægtshistorie, som strækker sig over 40 år, fra 1911 til 1941, og geografisk fra London til Cairo. Amerikanske Delia Chandler bliver som 18-årig gift med den adelige Ivor Conisboroug, og for hende bliver det noget af en forandring, da hun skifter det landlige liv i Virginia ud med et liv i inderkredsen omkring det engelske kongehus. Hun finder hurtigt ud af, hendes eneste opgave i det ægteskab er at føde sin mand en arving, og at hendes mand har mange hemmeligheder over for hende. I 1923 rejser familien til Kairo, hvor Ivor får stilling som rådgiver for kong Fuad. Vi følger familien helt frem til 1941, hvor, det tør jeg godt røbe, de mange hemmeligheder bliver afsløret, og alt ender godt.

Rebecca Dean har samme målgruppe som fx Judith Lennox, Michelle Paver og Marcia Willett.

Rebecca Deans romans er underholdende, og hendes blanding af fiktion og historie er vellykket, især synes jeg, at den del, der foregår i Ægypten er mest spændende. Men samtidig skal man som læser igennem mange middagsselskaber blandt det engelske aristokrati med beskrivelser af ufattelig mange selskabskjoler, megen glamour og mange skandaler.