Bøger / faglitteratur / kogebøger

Pasta på den nemme måde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Birgit Sloth

2008

Kogebog med klassiske og nye opskrifter, hvor pasta er hovedingrediens. En bred målgruppe vil blive inspireret af de mange variationer, der præsenteres i et højt smalt format gennemillustreret med helsides fotografier.

Den amerikanske forfatter har skrevet en lang række kogebøger, hvor der på dansk er kommet Vitamin- og mineralvejviser. Bogen indledes med en grundig introduktion til hvordan man selv kan lave pasta og en fotoguide til de forskellige pastatyper. Opskrifterne er opdelt efter om der indgår kød, fjerkræ, fisk eller kun grøntsager, hvortil kommer et afsnit med opskrifter på pesto og saucer. I alle afsnit er der salater, kogte eller bagte pastaretter. Der angives både forberedelses- og tilberedningstid ved hver opskrift, og for en gang skyld er de i overkanten af det reelle tidsforbrug. Kogebogen har mange nye kombinationer, der virker gennemarbejdede, og opskrifterne er nemme at følge. Forfatteren bruger ofte en del smør og piskefløde, som f.eks. i bogens udgave af Spaghetti Bolognese, men der er også fedtfattige opskrifter.

Bibliotekerne har mange pastakogebøger. Denne har et internationalt tilsnit, der adskiller sig fra de danske, hvor Pasta Basta har et helt andet udvalg, og den nye Lene Hanssons pasta er vegetarisk, og for folk der tæller kalorier. En anden oversat nyhed er Darbonne: Pastaretter.

En inspirerende kogebog med hverdagsmad af internationalt tilsnit, som fungerer godt i hjemmekøkkenet.