Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pelle Pophår og Panodilpigen


Beskrivelse


Pelle har en sprudlende fantasi og mange interesser - dog ikke skolen. Da han sammen med den nye pige Petra skal lave gruppearbejde om modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig, tager begivenhederne fart, og de kommer ud for oplevelser end ikke Pelle kunne have forestillet sig i sin vildeste fantasi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2011

af

af

Pia Petersen

d. 11. aug. 2011

Dette er 1. bind i ny serie og er en sjov og actionmættet drengebog for de 10-12-årige, der dog sagtens kan læses af piger. Tegnestilen på forsiden minder om den fra Ben 10 og skal nok fange blikket.

Dette er forfatters første roman, men hun har en novelle med i Pære-perker-dansk. De to hovedpersoner i denne bog er Pelle Pophår og Petra. Pelle er ikke god i skolen, men er rap i replikken og ved en masse om de ting han går op i. Petra er ny i klassen og har en mor der har prøvet at begå selvmord. De to bliver sat sammen i et skoleprojekt og bestemmer sig for at det skal handle om den danske modstandskamp under 2. verdenskrig. Pelles oldefar, Olde-Pelle, var aktiv i BOPA og for at gøre fremlæggelsen ekstra spændende, planlægger Pelle og Petra at kidnappe oldefaren fra plejehjemmet og tage ham med i skole. Med hjælp fra en illegal indvandrer, de bliver venner med, lykkes kidnapningen. Der går dog ikke særlig længe før Olde-Pelle bliver ført tilbage til plejehjemmet og den illegale indvandrer bliver ført væk af politiet. Fremlæggelsen i skolen bliver dog alligevel spektakulær vha. teaterbomber, kostumer og lydeffekter. Sproget er flydende og nemt at gå til. Teksten bliver understøttet af sort-hvide tegninger, der også minder om dem fra Ben 10.

Bogens stil minder mig om den fra Antboy, men jeg kan ikke komme på nogen, der har brugt modstandstemaet på samme måde.

Fart og action til de drenge som egentlig hellere vil se en film eller spille computer (som Pelle).


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 26. sep. 2011

af

af

Ann-Kathrin Aulkær Bentzen

d. 26. sep. 2011