Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pigerne fra Nordsletten


Beskrivelse


Tre forældreløse veninder: Sita, Anne og Maren flygter fra børnehjemmet og møder Sofiaslottets viltre prinsesse Victoria. De vil finde deres familier, og de møder vilde bjørne, en madglad konge og onde hekse under opklaringen af fortidens mysterium.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2003

af

af

Lis Mikkelsen (skole)

d. 26. mar. 2003

Birde Poulsen har lavet den indbydende forside og de fine små vignetter i denne dejlige fantasybog for elever på mellemtrinet. Bogen begynder på et uhyggeligt børnehjem hvor en flok piger er underlagt den onde forstanderinde frk. Høeg. De tre hovedpersoner Sita, Maren og Anne flygter fra børnehjemmet, og de møder Victoria der viser sig at være prinsesse i Sofialandet. Ved prinsessens mellemkomst adopteres de tre piger af kong Platonius. Efterhånden afdækkes nogle af de begivenheder der har ført til pigernes anbringelse på børnehjemmet. Vi følger dem i deres jagt på deres rigtige forældre, og det bliver en spændende jagt der ikke afsluttes i dette bind. Det viser sig at en flok onde hekse har kidnappet Victorias tvillingebror Victor, og han befries i første omgang. Bogens univers er nemt at gennemskue i begyndelsen. Der er gode og onde, men efterhånden viser det sig at det slet ikke er så simpelt endda. Læserens nysgerrighed pirres, og man glæder sig til at læse mere om børnene. Bogen egner sig til oplæsning i 2-3. kl. og til selvlæsning fra slutningen af 3. kl. Det er forfatterens første bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2003

af

af

Inger Søndergaard

d. 26. mar. 2003

En fantasihistorie, der foregår i et eventyrunivers og omhandler forældreløse børnehjemsbørn, en uregerlig prinsesse, en madglad konge, en forsvunden prins, vilde bjørne og onde hekse, der spiser spædbørn. Der hersker ufred mellem Sofialandet og Nordlandet. Tre veninder: Kloge Sita, forfængelige Anne og mystiske Maren bor på børnehjem under kummerlige vilkår. Pigerne flygter fra hjemmet og overlever i skoven, hvor de møder Sofiaslottets viltre prinsesse Victoria. Prinsesse Victorias far, den madglade konge, adopterer de 3 piger, der ellers var anklaget som prinsesserøvere. Et sorgløst liv på kongeslottet begynder, men pigerne går grueligt meget igennem, da de drager ud for at finde deres familier. De gennemgår mange prøvelser før Victoria finder sin tvillingbror blandt heksene, og Maren opdager, at hun er datter af heksen Trixia. Historien er velfortalt og skrevet i et let og flydende sprog. Det er en spændende og sød historie, med særlig appel til pigedrømme og dramatik. Forfatteren er debutant, hun kan lide at skrive, og hun gør det godt. I genren savner vi flere titler til piger, og derfor er denne bog særlig kærkommen. Især piger fra 10 år vil kunne nyde at læse den selv, men den er også velegnet til oplæsning fra 6 år.


Weekendavisen

d. 20. juni 2003

af

af

Damian Arguimbau

d. 20. juni 2003