Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Pim midt i et magtspil


Beskrivelse


Da 14-årige Pim må flytte fra Malmø til Stockholm, må hun også flytte rideskole, og på Kullmangården havner hun i et brutalt magtspil mellem 2 unge eliteryttere, men dejlige Hampus er der jo også.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2002

af

af

Ingrid Martlev (skole)

d. 26. aug. 2002

I den anden bog om Pim, en selvstændig fortsættelse af Bogen om Pim, flytter Pim med hest og familie tilbage til Stockholm. Det betyder ny skole, nye kammerater, ny rideskole og ny kæreste. Store omvæltninger, som Pim klarer, uden at man som læser oplever, at Pim af den grund har de store personlige problemer. Det magtspil, Pim ifølge titlen havner midt i, drejer sig om de ufine tricks, som en rytter bruger over for en anden rytter for at vinde en vigtig ridekonkurrence. Bogen rummer pigekonflikter, drømme om drenge, lidt forældrekonflikter, og den er spækket med fagudtryk fra ridesporten og hestepleje og detaljer om ridning, men mangler indlevelse. Personerne er skildret "sort/hvidt" og både personer og miljø er beskrevet udefra. Hverken handling eller personer bliver vedkommende. Forsiden viser en rytter i spring på sin hest, den gæve Pim og en ranke af præmierosetter. Trods sine knap 200 sider er bogen meget lang. Den henvender sig til hesteglade piger fra 10 år. Men hvis de venter sig en spændende hestebog tror jeg, at de bliver skuffede.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2002

af

af

Elin Søborg

d. 26. aug. 2002

I dette andet bd. i serien om den rideglade, nu 14-årige Pim, tvinges hun til at flytte fra alle kammeraterne i Malmö til Stockholm, fordi moderen bliver manuskriptforfatter på en børneserie i TV. Samtidig må hun skifte rideskole, og på den nye oplever hun dels en ubehageligt snobbet stemning og dels en rivaliseren mellem 2 eliteryttere, som hun kommer i klemme i, og som ender i overfald og forsøg på bortførelse. Men hun scorer også den attraktive Hampus for næsen af alle de andre piger. Forfatteren har helt sikkert godt fat på ridemiljøet med indgående beskrivelser af de forskellige teknikker ved ridning og springning og detaljer ved hestene. Til gengæld minder både handling og personer i øvrigt utroligt meget om de amerikanske high school-serier i TV med auditions til TV roller (i moderens serie), fester, sort/hvide personer og tilsyneladende en skole, hvor man udelukkende spiller teater. Krimi-intrigen på rideskolen virker heller ikke ganske troværdig i et svensk miljø. Omslaget dækker fint både handling og stemning, og sproget passer godt til målgruppen, der skal findes blandt de hesteglade piger i 11-14 års alderen. Kan læses uden kendskab til bd. 1 Bogen om Pim, 2001.