Bøger / faglitteratur / opskrifter

Pluk det, sylt det, brug det


Beskrivelse


Om at sylte havens bær og frugter, og om hvordan man kan bruge syltetøjet og marmeladen i kager og desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 25. aug. 2016

Toplækker og inspirerende bog om at sylte havens bær, og om hvordan man kan bruge syltetøjet og marmeladen i de dejligste kager og desserter. For slikmunde.

Opskrifter på syltetøj, marmelade og gele af havens almindelige bær. Hvis man ikke kun vil bruge resultatet til at smøre på brød, kan man bruge det i bagværk og desserter, hvilket bogen giver mange opskrifter på. For hver frugttype er opskrifter på kager og desserter, hvor det syltede kan gøre god fyldest. Billeder af alle opskrifter samt register.

En dejlig og meget anvendelig bog. Opskrifterne er forklaret, så alle kan forstå dem, om end ikke alle kagerne er for nybegyndere. Ingredienserne er almindelige, og der bliver ikke brugt specialudstyr. Forfatterne er mor og datter, og deres engagement skinner tydeligt igennem bogen. Kagerne og desserterne er fotograferet flot, og undervejs har jeg fået en næsten ubetvingelig trang til at smage de fleste.

Vi har mange bagebøger, hvor der i varierende grad bliver brugt frugt og bær. Nærværende bog minder om den dejlige Frugt og bær fra haven.