Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Prinser & prinsesser : seks fortryllende eventyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Else Lerche

2008

Samlingen rummer seks eventyr, der alle har en prinsesse eller en prins som hovedperson, så de 4-8-årige, der ikke kan få nok af prinsesser og prinser, vil nyde at få den læst højt.

Eventyrene er bearbejdet af forskellige forfattere, som kendes fra andre børnebøger. De har gjort det på hver deres måde, men i alle tilfælde er eventyrets grundtone bevaret. Seks illustratorer har illustreret hver sit eventyr i en personlig, farverig stil, der fint rammer eventyrets tone. Illustratorerne kendes i forvejen fra andre børnebøger. Illustrationerne varierer i størrelse fra at fylde hele opslaget til mindre illustrationer, der bryder tekstsiden. Layoutet er åbent og indbydende, og teksterne er skrevet i et mundret, letlæselige sprog. Eventyrene er fra forskellige verdensdele. De er, som oplyst på bagsiden: Askepot, Snehvid og Rosenrød, Prinsen og det flyvende tæppe, Skønheden og udyret, Ildfuglen og De seks svaner. Den indbydende forside viser et par billeder fra Ildfuglen.

Eventyrene kan alle findes i andre samlinger. Samlinger med eventyr om prinsesser og prinser er fx Prinsessehistorier fra hele verden, 2004 og Alverdens eventyr, 2003.

Det er en velfungerende, indbydende samling eventyr, hvor den tekstlige bearbejdning spiller fint sammen med illustrationerne. Den er fin at læse højt for de 4-8-årige.Informationer og udgaver