Bøger / faglitteratur

Professionel kapital : en forandring af undervisningen på alle skoler


Beskrivelse


Begrebet professionel kapital med udgangspunkt i læreren. For at fremme undervisningen, investeres i læreren og lærerens professionalisme. Dette kan gøres inden for tre områder: menneskelig kapital, social kapital og beslutningskapital.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. apr. 2016

Denne udgivelse er et opgør med myter, fejlslagne reformer og "hovsa-løsninger" i det danske skolesystem og et bud på en mere langsigtet og bedre løsning. Bogen har relevans for alle med engagement i skolesystemet.

Uddannelsesforskerne Andy Hargreaves og Michael Fullan har sammen udviklet begrebet professionel kapital, som tager udgangspunkt i en meget væsentlig brik for al undervisning: Læreren. Budskabet er, at for at fremme undervisningen, skal vi investere i læreren og lærerens professionalisme. Dette kan gøres inden for tre områder: menneskelig kapital, social kapital og beslutningskapital.

Bogen er et væsentligt pejlemærke i den pædagogiske verden, som meget præcist sætter fingeren på pulsen af den aktuelle debat og samtidig viser en vej frem. En udgivelse som ikke bare folk i den pædagogiske verden, men også skolepolitikere bør læse.

Bogen er den første bog om professionel kapital på dansk, bortset fra Professionel kapital på gymnasieuddannelserne. Men der vil helt sikkert komme flere udgivelser om emnet i den nærmeste fremtid, for bogens pointer og teorier er så væsentlige og aktuelle for den pædagogiske debat i Danmark.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. juni 2016

af

af

Gunnar Green

d. 3. juni 2016