Bøger / faglitteratur / opskrifter

Protein : sund, stærk og slank med 80 nemme opskrifter


Beskrivelse


80 opskrifter på proteinholdig hverdagsmad. Opskrifterne indeholder ikke hvidt brød, kartofler, ris eller pasta og nærmest ingen sukker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 8. aug. 2014

Bliv sund, stærk og slank med proteiner. Her får man lækre, nemme opskrifter, gode råd og et par lynkure. For alle der gerne vil holde vægten.

Bogen indeholder 80 enkle opskrifter, der er rige på protein og fattige på kulhydrater. Proteiner øger mæthedsfornemmelsen og forbrændingen og giver samtidig et stabilt blodsukker. Efter et forklarende afsnit følger to kvik-kure, hvor man kan tabe enten 2,5 eller 4 kg på 5 eller 10 dage. Dernæst får vi opskrifter på morgenmad, mellemmåltider, frokost og aftensmad, alle udførligt beskrevet. Pia Andreassen er uddannet ernæringsøkonom og skriver freelance bl.a. for "Ude og hjemme", hvor hun står bag bladets Dukan-opskrifter.

En dejlig enkel bog, der ikke kræver, at man sætter sig ind i en masse teori. Lynkurene vil tiltale mange, og opskrifterne er også fine til en længerevarende kostomlægning.

Proteinkur er også beskrevet i fx Dukan diæten, der er mere dybdegående og omfattende. Også bøgerne om stenalderkost fx Thomas Rode Andersens Stenalderkost bygger på et stort proteinindtag og få kulhydrater. I Protein : sund, stærk og slank med 80 nemme opskrifter er der lagt vægt på en enkel tekst og mange opskrifter.