Bøger / faglitteratur / kogebøger

Proteinpower : spis dig stærk og sund i grønne proteiner


Beskrivelse


Kogebog og guide til de sunde proteiner uden at spise rødt kød (kød fra firbenede dyr).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 12. okt. 2015

Kogebog og guide til de sunde proteiner uden at spise rødt kød. For mad- og sundhedsinteresserede.

I denne bog beskrives proteinkilder fra planteriget, som et alternativ til det røde kød. Rødt kød har, ifølge undersøgelser, en direkte sammenhæng med forskellige kræftformer. Med rødt kød menes kød fra firbenede dyr. Andre proteinkilder, der beskrives i denne bog er fx bælgfrugter, nødder, frø og grøntsager, der både skal dække proteinindtag og jernbehov. Bogen starter med et kort kapitel med teori om især de grønne proteiner. Derefter præsenteres 11 grønne og proteinholdige råvarer. Hovedparten af bogen er opskrifter til morgen, middag og aften. Hver opskrift gennemgås og indeholder oplysninger om næringsindhold pr. person og et lille tip til den valgte ret. Madskribenten Anne Larsen kendes fra en længere række kogebøger, opskrifter og foredrag. Ernæringsekspert Martin Kreutzer har ligeledes en rækkebøger om sundhed i forfatterskabet. De to har udgivet bøger sammen tidligere.

Lettilgængelig og overskuelig opskriftsbog om en poplær måde at holde sig sund på. Opskrifterne er lækre, inspirerende og holdt på et kokke-niveau, hvor alle kan være med.

Grønne proteiner dækker stort set samme område og har et større teoretisk afsnit. Dog er den skrevet af en knap så eksponeret forfatter.