Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Provinspis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ida er tæt på at være færdig med 3.g og det kan kun gå for langsomt med at komme væk fra provinshullet, når først hun har fået studenterhuen. Men der er en del ting, der spænder ben for Ida, ikke mindst hende selv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2017

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 31. mar. 2017

Ida går i 3.g og slås med bøhlandsblues og provinsidioter og vil bare væk fra det hul hun lever i, men det er ikke helt nemt. En roman om identitet, drømme og det at finde sig selv. Kan læses fra 15 år.

Ida er tæt på at være færdig med 3.g og det kan kun gå for langsomt med at komme væk fra provinshullet, når først hun har fået studenterhuen. Men der er en del ting, der spænder ben for Ida. Ikke mindst hende selv, der keder sig forfærdeligt i gymnasiet, hvor udfordringerne er for få og intetsigende. Så i weekenderne kaster hun sig over sex, sprut og stoffer, som et modspil til hverdagens kedsomhed. Hendes bedste ven Jon samler hende gang på gang op og først alt for sent opdager Ida, hvor meget han i virkeligheden betyder for hende. Forsiden viser et foto af Ida set bagfra gående barfodet og i sommertøj på en landevej med en fuck-finger hævet over sig.

En hårdtslående YA-roman, der ikke er for de yngste læsere af ungdomsbøger, men et "must read" for 15-årige og op. Om identitet, kærlighed, håb og bristede drømme.

"Provinspis" er en del af Carlsens serie "Sonar", romaner som typisk er for unge piger om livet både når det er mørkt og lyst. Så er man stor-læser af disse romaner, vil man også kunne læse denne nye roman. Den kan også godt minde om Den første freak på månen, hvor hovedpersonen dog er en ung fyr, der leder efter sig selv og hvor familielivet heller ikke er helt enkelt.


Information

d. 20. jan. 2018

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 20. jan. 2018