Bøger / faglitteratur

Psykologisk modstand - i ledelse, samarbejde og forandring


Beskrivelse


Psykologisk modstand findes i mange sammenhænge. Her indkredses og analyseres modstanden i en organisatorisk sammenhæng. For ledere, konsulenter og erhvervspsykologer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2020

af

af

Jytte Bræmer

d. 10. dec. 2020

Psykologisk modstand findes i mange sammenhænge. Her indkredses og analyseres modstanden i en organisatorisk sammenhæng. For ledere, konsulenter og erhvervspsykologer.

Der er mange forskellige typer af modstand, og de opstår af forskellige årsager. Ofte er det dybtliggende psykologiske årsager, der er forklaringen på vores til tider irrationelle handlinger. I første del af bogen kategoriseres og analyseres modstandsbegrebet udfra et psykologisk og psykoanalytisk perspektiv, og der trækkes på teoriapparatet i de fagområder. Også anden ordens modstand, hvor den ene part måske ser modstand, der ikke findes, på grund af egne forhåndsantagelser, tages under behandling. I bogens anden del præsenteres en række metoder og strategier til at håndtere modstanden. Forfatteren er psykolog og arbejder med organisatoriske forandringsprocesser, og bogens pointer illustreres hele vejen igennem med en række illustrative cases, som kunne være hentet i den virkelige verden.

Interessant og grundig bog, der tager en vigtig problemstilling ved ledelsesopgaven under grundig behandling. Den er ikke sprogligt svært tilgængelig, men den kræver koncentration, og den vil formodentlig blive en del af litteraturlisterne i efteruddannelse af ledere.

Der findes en del titler om organisationspsykologi, hvori modstand er behandlet, fx Psykodynamisk organisationspsykologi. [Bind 1] og Nøglen til ledelse af forandringPsykodynamisk organisationspsykologi. Bind 1 : På arbejde under overfladenNøglen til ledelse af forandringDer findes en del titler om organisationspsykologi, hvori modstand er behandlet, fx Psykodynamisk organisationspsykologi. [Bind 1] og .