Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Pueblo-indianernes verden


Beskrivelse


De fleste af Amerikas indianere red slet ikke på heste hen over prærien. De jagtede heller ikke bison-okser og boede ikke i wigwams, men var bønder og levede i små byer ved siden af deres marker. I det vestlige USA kaldes disse indianere for pueblo-indianere. Vi kan stadig se pueblo-indianernes huse og templer. Hvert år bliver de smukke stede besøgt af mange turister, som får et indblik i pueblo-indianernes spændende verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 8. jan. 2014

Til fritidslæsning for de 10-13-årige, til undervisning og opgaveløsning i natur/teknik på 4.-6. klassetrin samt til faglige læsekurser på samme trin.

Bogen indledes ikke med et "smagsprøveopslag", som vi ellers er vant til i forlagsserien. Der gives derimod en kort indledningstekst, et foto samt et kort over pueblo-området i USA. Bogens andet opslag fortæller om indvandringen til Nordamerika for 18.000 år siden, og dens sidste opslag beskriver pueblo-indianernes liv i dag. De 19 mellemliggende opslag behandler steder, stammer, byggerier, tro og ritualer, kunst, kolonisering og turisme. Udstyr og layout er, som vi kender det fra serien: to-spaltet brødtekst, farveillustrationer med gode billedtekster og enkelte steder faktabokse. Hvorfor vi skal have et resumé af Rottefængeren fra Hameln - blot fordi indianerne også havde fløjtespillere - står hen i det uvisse. Bogens tekster er fagligt korrekte men forholdsvis let tilgængelige for målgruppen. Der er henvist til to titler i forlagsserien De store fagbøger, uvist af hvilken grund, for de rummer ikke stof om pueblo-indianere.

Der er for målgruppen de seneste 15 år ikke udkommet monografier om pueblo-indianerne. I denne nye titel henvises til endnu ældre titler.

En udgivelse som giver større børn mulighed for at få et mere nuanceret syn på de nordamerikanske indianere.