Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ravage


Beskrivelse


Pieter var i Sri Lanka, da tsunamien ramte i 2004. Siden har han undgået menneskemasser, fester, og ikke mindst store følelser. Men venneanmodningen på Facebook fra Elin, som han ikke har hørt fra i 5 år, bringer minderne tilbage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 14. mar. 2017

Hvad gør du, når vandet rammer dig og dit hotel og fejer alt du kender væk på et splitsekund? Ungdomsbog, for alle fra 14 år, om tsunamien, der ramte Sri Lanka i 2004.

Siden den dag, hvor verden omkring Pieter fik hovedet under vand og han selv måtte kæmpe for at holde hovedet oven vande, er han færdig med menneskemasser, fester, almindelige teenageproblemer og ikke mindst store følelser. Derfor tilbringer han aftenen alene derhjemme, selvom Holland er i VM-finalen med Spanien. En venneanmodning på Facebook får ham imidlertid til at glemme alt om mål og forlænget spilletid. Beskeden er fra Elin, hans svenske engel, som han ikke har hørt fra i 5 år, og synes af hendes navn bringer billeder til live, han troede var gemt væk for altid - billeder af død, ødelæggelse og vand. Forfatteren har skrevet bogen sammen med Julius 't Hart, der arbejdede som frivillig, da Sri Lanka blev ramt af tsunamien.

Velskrevet ungdomsbog med en alvorlig historie, der dog også rummer medmenneskelighed, kærlighed og håb. Den lidt fragmentariske stil beskriver fint Pieters kaos af tanker og følelser, men det stakkato-agtige sprog og de mange efterrationaliseringer kræver samtidig en opmærksom og eftertænksom læser.

TsunamiSammenbrud for lidt mindre børn er en blanding af fiction og en smule fakta. Denne bog minder om Sammenbrud, hvor tsunamien dog er udskiftet med en dansk oversvømmelse af JyllandTsunami for lidt mindre børn er en blanding af fiction og en smule fakta. Denne bog minder om , hvor tsunamien dog er udskiftet med en dansk oversvømmelse af Jylland.