Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rejsen til min far


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En dreng og hans senile bedstefar stikker af hjemmefra med en million kroner i kontanter. På vej til drengens far i København møder de mange sære personer, der alle vil have fat i pengene.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 19. okt. 2012

En barsk socialrealistisk fortælling med magiske og anstrøg om ondskab/griskhed kontra kærlighed/godhed. Romanen er for unge fra 13 år. Den tager fat om mange aktuelle problemer og livsspørgsmål, og der er meget at tale om, når bogen bruges i en undervisningssammenhæng.

I forfatterens nyeste ungdomsroman begynder en forsømt 14-årig dreng at skrive spørgsmål om livet og døden i sin notesbog. Hans mor har tvangsanbragt hans senile bedstefar på et plejehjem. Da drengen og bedstefaderen finder 1 million kr i hans gamle hus, stikker de af sammen i bedstefaderens bil. Undervejs møder de en grisk ejendomsmægler, bordelpigen Maria fra Rumænien, Soldaten John fra Afghanistan, en falsk neger og pigen Lisa med det kærligste smil. Gennem Jylland til Tunø over Fyn og Sjælland optræder engle og skurke. Bedstefaren mindes og drengens spørgsmål og følelser pirres. Deres rejse slutter ved faderens grav i Købehavn, hvor der udspiller sig en næsten surrealistisk scene, da alle bogens personer mødes. Kapitlerne er korte, sproget let, og der er fat over feltet i handlingen. Enkelte illustrationer skærper opmærksomheden. Flot litteratur for unge om livets svære og store spørgsmål.

Louis Jensen er enestående. Der findes i dansk litteratur ikke andre end Bent Haller med bl.a. Lazarus, 2012, der skriver ungdomsbøger med samme fængslende magi, realisme og alvor.

Endnu en vellykket roman fra Louis Jensens hånd. Den kan varmt anbefales både til fritidslæsning og i en undervisningssammenhæng.


Politiken

d. 23. mar. 2013

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 23. mar. 2013


Weekendavisen

d. 23. nov. 2012

af

af

Frederikke Winther

d. 23. nov. 2012


Information

d. 4. jan. 2013

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 4. jan. 2013


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 3 (2013)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 66, nr. 3 (2013)