Bøger / skønlitteratur / roman

Rødt støv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Under en arkæologisk udgravning på en af Shetlandsøerne findes en ældre kvinde dræbt ved sit hus. Senere har en af de unge kvindelige arkæologer begået selvmord - eller er det mord? Vicekriminalkommissær Jimmy Perez må atter på arbejde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2010

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. maj 2010

For alle, der holder af en god krimi i den engelske, roligt fortællende stil. Nye læsere af serien En Jimmy Perez-krimi kan sagtens være med uden at have læst forgængerne.

Stemningsfuld, velskrevet krimi med enkelte anglicismer i fordanskningen. Som i seriens forgængere er vi på Shetlandsøerne, hvor de gode person- og miljøbeskrivelser fylder mere end krimiintrigen. Mens der foregår arkæologiske udgravninger, bliver en ældre kvinde fundet dræbt, formentlig af et vådeskud (bogens bagside bringer et forkert navn på den dræbte). Senere dør en af de unge kvindelige arkæologer, en psykisk skrøbelig pige som muligvis har begået selvmord. Vicekriminalkommissær Jimmy Perez sættes på sagen og bliver assisteret af den måske knapt så kvikke Sandy, hvis familie selv er involveret i sagen. Undervejs følger vi en række personer, blandt andre barselskvinden Anna - i denne delfortælling fornemmer man ret tydeligt, at bogen har en kvindelig forfatter.

En krimi, der minder om fx Andrew Taylors Lydmouth-serien i fortællemåde, og også om nogle af de nordiske krimier fra små øsamfund.

Velfortalt krimi fra Shetlandsøerne med stor vægt på person- og miljøskildring og god tid til at fortælle historien om det lille øsamfund med "knogler i jorden og skeletter i skabene". Det er nemlig, hvad der kommer frem under en arkæologisk udgravning i dette 3. selvstændige bind i serien om vicekriminalkommissær Jimmy Perez. God underholdning, også for læsere der foretrækker de mindre brutale krimier.


Politiken

d. 14. aug. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. aug. 2010


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2010

af

af

Mie Petersen

d. 12. juni 2010