Bøger / skønlitteratur / roman

Rust


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Efter mange år med økonomisk vækst og et overophedet boligmarked er krisen nu kommet til et lille irsk bysamfund, hvor også dygtige og samvittighedsfulde håndværkere bliver snydt og mister arbejdet. Begivenhederne skildres fra 21 forskellige synsvinkler som skifter i hvert kapitel.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 9. feb. 2015

Begrebet "den keltiske tiger" var et udtryk for den enorme økonomiske vækst i Irland for ti år siden, og denne roman skildrer et landbysamfund, da krisen efterfølgende pludselig indfandt sig. Bogens 21 kapitler har hver sin forfatterstemme. For alle gode romanlæsere, ligesom læsekredse her vil have mange ting at drøfte.

Irske Donal Ryan debuterede med denne prisbelønnede roman, der skildrer et landsbysamfund efter den økonomiske kollaps i Irland. Den samme historie kan altid beskrives på forskellige måder, og det oplever vi i denne roman, hvor 21 personer i hvert sit kapitel giver sin version af en række begivenheder, der følger i kølvandet på den boligboble, der brast i Irland i 2007. Indtil da kunne ethvert papskur sælges for store penge, og bygningsarbejdere fra hele verden kunne få arbejde. Nu er krisen så indtrådt, og selv dygtige håndværkere står uden arbejde.

En meget velskrevet og fascinerende roman, der lader læseren komme helt ind på livet af menneskerne i et lille bysamfund, hvor ingenting alligevel er sådan, som man troede.

En gennemført polyfon roman i Michail Bachtins forstand, og af andre eksempler med forskellig fortællervinkel kan fx nævnes Sébastian Japrisots Blodig sommerShortcuts og Robert Altmanns film ShortcutsEn gennemført polyfon roman i Michail Bachtins forstand, og af andre eksempler med forskellig fortællervinkel kan fx nævnes Sébastian Japrisots Blodig sommer og Robert Altmanns film .


litteratursiden.dk

d. 27. maj 2015

af

af

Joan Bak

d. 27. maj 2015

Fantastisk fin debut med fortællinger fra et lille samfund i et Irland, lammet af finanskrisen. Ryan formår at komme ind under huden på de forskellige fortællere, og man gribes som læser. Vi er i en l...


LitteraturNu [online]

d. 6. maj 2015

af

af

Felix Rothstein

d. 6. maj 2015


Jyllands-posten

d. 1. mar. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. mar. 2015


Berlingske tidende

d. 18. apr. 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 18. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 30. mar. 2015

af

af

Maria Sjøqvist

d. 30. mar. 2015


Weekendavisen

d. 13. mar. 2015

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 13. mar. 2015