Bøger / skønlitteratur / roman

Så længe hjertet slår : krimi


Beskrivelse


Krimi. På grund af utroskab flytter Liv fra sin mand og fra Göteborg ud på landet, hvor hun indser, at en række selvmord i virkeligheden er mord med tilknytning til det nynazistiske miljø.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2003

af

af

Winni Thorup

d. 20. jan. 2003

Sidste år blev forfatteren for første gang oversat til dansk med romanen Dyk. Denne bog er ligeledes en thriller, som blev kåret som årets bedste krimi i Sverige. Jeg synes den er sprogligt ujævn, men også åndeløst spændende. Forfatteren eller oversætteren vælger ofte at lade sætningerne stå i passiv form, og et af og til kancellipræget ordvalg overskygger i bogens første tredjedel spændingen, synes jeg. Men så overtager et spændende og usædvanligt plot føringen, og man er fanget ind. Også heltinden Liv er usædvanlig. Midaldrende, småovervægtig, kortuddannet sygehjælper med en højtelsket politisk og fagligt engageret mand. På grund af hans utroskab flytter hun fra storbyen Göteborg til den afdøde mosters hus i et lille samfund nær Sälen. Sideløbende med et helt nyt og naturnært liv, går det mere og mere op for Liv, at flere tilsyneladende selvmord er mord med tilknytning til det nynazistiske miljø i Sverige. Spændingen kulminerer med en hæsblæsende snescooter- jagt i femogtredive graders kulde. En (kvinde)politisk synsvinkel, som aldrig føles påklistret, et uhørt spændende plot og en på alle måder frysende fremstilling af hvordan Liv i første omgang forføres af den psykopatiske nynazist, gør bogen svær at lægge fra sig.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2003

af

d. 23. maj 2003

Siv er sygehjælper, måske lidt for velpolstret, har ingen særlige interesser og oplever sig selv "som fluen på væggen", som ingen ser. Hun er lykkeligt gift med Jan og hemmeligt i sving med forberedel...


Jyllands-posten

d. 14. feb. 2003

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. feb. 2003


Berlingske tidende

d. 11. mar. 2003

af

af

Keld Nissen

d. 11. mar. 2003


Børsen

d. 3. feb. 2003

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 3. feb. 2003