Bøger / skønlitteratur / roman

Saligia : mit vestindiske liv


Beskrivelse


Præstesønnen Kresten Balder ender i 1724 ved tilfældighedernes spil og efter en farefuld færd i Dansk Vestindien. Gennem de efterfølgende mange år på øerne kommer han til at opleve slaveoprør og føle de historiske og dramatiske begivenheder på egen krop.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 8. dec. 2017

Den unge latinskoleelev Kresten flygter i 1724 som blind passager om bord på skib, som han tror vil bringe ham til Norge, men skibet er et slaveskib med kurs mod Vestafrika og senere Dansk Vestindien. Her venter et barsk liv, som yndere af historiske fortællinger vil sætte pris på at læse om.

Præstesønnen Kresten døjer med et hårdt liv på Latinskolen i Århus; da han tror han har slået en forhadt lærer ihjel, flygter han ombord på skibet "Haabet Galley". Her sættes kursen mod det vestlige Afrika, hvor slaver skal indfanges til salg på de Vestindiske Øer. Turen er hård, og flere besætningsmedlemmer omkommer undervejs - heriblandt den gode Stephen der overdrager Kresten et skattekort til piraten Sortskægs skat. Romanen følger den unge danskers liv, og gennem hans øjne opleves dramatiske episoder, slaveoprør, forholdet mellem de hvide og sorte samt den grådighed og brutalitet der herskede blandt kolonisterne. Forfatteren er uddannet lærer og har skrevet fag- og rejsebøger.

Velformuleret historisk fortælling, der ret omstændeligt og i en tillempet 1700-tals sprogtone fortæller om det barske liv på øerne i den gamle danske tropekoloni. Forfatteren demonstrerer stor viden om øerne og deres historie.

Litteraturen om Dansk Vestindien er for nylig blevet beriget med Mich Vraas HaabetPeters kærlighed og Peters kærlighed. Saligia når ikke helt samme niveau, men supplerer til øvrig læsning for de interesseredeLitteraturen om Dansk Vestindien er for nylig blevet beriget med Mich Vraas Haabet og . Saligia når ikke helt samme niveau, men supplerer til øvrig læsning for de interesserede.